MENÜ

Kolay olmayacak

Abone Ol Google News

Milli ara dönüşü Denizlispor deplasmanında alınan galibiyet çok önemliydi. Ancak başkan Ali Koç’un da dediği gibi Fenerbahçe’nin vites yükseltmesi gerekiyor. Özellikle de bu akşamki maçta... Konyaspor, Sarı- Lacivertliler’in bu sezon oynadığı rakiplerin hiçbirine benzemiyor. Ligin en iyi takım oyunu oynayan ekibi Yeşil-Beyazlılar.

Haberin Devamı

1 kişi fazla oynuyorlar!

Konyaspor ayrıca deplasman maçlarında ortalama 119 km.’ye yakın koşuyor. Lig ortalamasının 108 km. olduğunu düşünsek, Aykut Kocaman’ın ekibinin 1 kişi fazla oynadığını söyleyebiliriz! Konya ayrıca bu sezon yediği 8 golün 2’sini penaltıdan, 1’ini frikikten ve 1’ini de kendi kalesine atarak yedi. Sarı-Lacivertliler, ilk haftaların aksine son dönemde pozisyona girmekte zorlanıyor. Bu nedenle, yakalanacak her fırsat altın değerinde olacak.

Duran toplar avantaj

Sarı-Lacivertliler’in, rakibin koşu temposuna ayak uydurup, pas trafiğini kesmesi şart. Konya savunmasının en büyük zaaflarından biri olan duran toplar, Fenerbahçe için fırsata dönebilir. En büyük avantaj 12. adam olacak ancak Sarı- Lacivertliler’in galibiyet için sezonun en iyi futbollarından birini sergilemesi şart.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Emre, kırık kaburgasına rağmen Denizli maçının yıldızıydı. Ligin topa sahip olmayı (Yüzde 54.9) ve pas yapmayı (Maç başı 529.5) en iyi uygulayan takımlarından Konysapor’un oyununu bozmak için Emre’nin hem futbolculuk hem de liderlik yeteneklerine ihtiyaç olacak.

Bu istatistiğe dikkat

Fenerbahçe, Kadıköy’deki maçlarda yüzde 41’le sol kanattan atak yapıyor. Hasan Ali’nin dönmesiyle bu rakam daha da artabilir. Konya ise deplasmanda yüzde 38 ile sağdan geliyor. Yani her iki takım da hücuma çıkarken aynı kanadı kullanıyor.

Kısa mesaj

Sarı-Lacivertliler kazanabilirse, milli araya 4’te 4’le girme hedefi için büyük bir adım atmış olacak. Konyaspor zayıf noktası çok az olan bir rakip. Fenerbahçe için bir Kadıköy klasiği olan ilk 15 dakikalık yüksek tempodan gol çıkarabilmek çok önemli.

YORUM YAZ