MENÜ

İlk yarım saate dikkat

Abone Ol Google News

Fenerbahçe, Devler Ligi yolunda yine çekebileceği en zor kurayı çekti. Üstelik yeni bir teknik adamla, yeni bir yapılanmaya gidilen bir dönemde, sezonun ilk maçını Benfica’yla oynayacak olmak şanssızlık. Evet, Portekiz ekibi muhtemel rakipler arasında en güçlü olanıydı ama eski seviyesinde olmadığı da bir gerçek. Fenerbahçe’yi bu akşam en çok zorlayacak şey, Estadio Da Luz’un atmosferi olacak.

Haberin Devamı

Pes etmiyorlar

Geçmiş eşleşmelere baktığımızda, Sarı-Lacivertliler’in deplasmanda yaşadığı sıkıntılar net bir şekilde belli oluyor. Kanarya, 2013-14 sezonunda Arsenal, 2015-16’da ise Shakhtar eşleşmesinde ilk 25 dakikada golü yemişti. 2016-17’deki Monaco eşleşmesinde ise ilk 18 dakikada skor 2-0 olmuştu. Benfica de baskılı bir oyunla başlayacak. Özellikle ilk yarım saat buna karşı koyabilmek önemli. Sahada asla pes etmemeleri, topu ataktayken hızlı dolaştırmaları güçlü yönleri. Fenerbahçe’ye geirsek...

Kanatlara inmek gerek

Hücumda topu mümkün olduğunca kanatlara gönderip, Benfica’yı yumuşak karnından vurmak gerek. Burada Giuliano ve Alper’in, atağın geliştiği kanada yanaşıp pas üçgenleri oluşturmaları, Fenerbahçe’nin rahatlıkla pozisyona girmesini sağlayabilir. Temsilcimizin işi zor. Ancak gol atarak alınacak iki farklı yenilgi bile, Sarı- Lacivertliler’in Kadıköy atmosferine umutla çıkarabilir. Beraberlik ise Play-Off yolunda büyük bir adım olur.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Ayew’in 11’de başlaması zor. mOnun yokluğunda Valbuena’ya büyük iş düşecek. Karşısındaki Almeida, Fransız yıldızın rahatlıkla sürklase edebileceği bir isim. Valbuena ayrıca duran toplarıyla da Benfica’yı zorlayabilir. Şampiyonlar Ligi tecrübesi olmasa da Barış Alıcı da gecenin sürprizlerinden olabilir.

Bu istatistiğe dikkat!

Benfica, geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’nda sahasında oynadığı 3 grup maçında da galip gelemedi, grubu ‘0’ puanla tamamladı. Kırmızı-Beyazlılar ligde ise Estadio Da Luz’da çıktığı 17 karşılaşmada 14 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

Kısa mesaj

Fenerbahçe 10 senedir Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalamıyor. Daha önce Arsenal, Shakhtar ve Monaco kuraları düşünülürse; şu anki Benfica karşısında bu hasrete son vermek daha olası görünüyor. Üstelik geçmiş sezonların aksine Play-Off turunda, kağıt üzerinde daha güçsüz sayılacak PAOK ya da Spartak Moskova’nın gelecek olması da önemli bir şans.

YORUM YAZ