MENÜ

Gol yer ama rahat atar

Abone Ol Google News

Beşiktaş beraberliği ve Rizespor galibiyeti, Sarı-Lacivertliler’de işleri yoluna koymuştu. Başakşehir maçının kazanılması halinde, Ersun Yanal ve öğrencileri, “Eski Fenerbahçe geri döndü” diyebilecekti. Ancak olmadı. Çok kötü bir futbolla boşa giden ilk yarı, klasik haline gelen oyuncu değişiklikleriyle bambaşka bir ikinci devre ve beraberlik golü... Fenerbahçe maçı kazanabileceği pozisyonları da buldu ama bunları değerlendiremeyip, basit bir golle kaybetti.

Haberin Devamı

Hamleler olumlu ama...

Ersun Yanal’ın son haftalarda yaptığı değişiklikler fark yaratıyor. Ancak artık maça etkili başlamasını sağlayacak 11’i ve oyun planını da bulması şart. Ayrıca son vuruşlarda bu kadar başarısız olunması da Ersun Yanal’ın çözmesi gereken bir diğer sorun. Sivasspor, hızlı oyuncularıyla deplasmanda skor üretme konusunda sorun yaşamıyor. Özellikle Diabate gibi dripling yeteneği iyi olan oyuncular Fenerbahçe’ye büyük sıkıntı yaşatıyor. Ancak Fenerbahçe de karşısında en kötü savunmalardan birini bulacak. Kanarya bu kez yediğinden fazlasını atar.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Roberto Soldado, Rize maçının ardından Başakşehir karşısında da ağları sarstı. Gerçi birinde altı pastan attı, diğerinde ise rakibin hatasını değerlendirdi. Ancak İspanyol forvet, ligin en sıkıntılı defansına karşı oynayacak. Türkiye’eki tek hat-trick’ini geçen sene Sivas’a yapan Soldado, yine iyi bir maç çıkartabilir.

Bu istatistiğe dikkat!

Fenerbahçe, Sivasspor’a karşı Kadıköy’de oynadığı son 7 resmi maçta rakibine tam 22 gol attı, 6’sını kazandı. Yiğido ise bu karşılaşmalarda Sarı-Lacivertli fileleri 7 kez sarsabildi.

Kısa mesaj

Yaşanacak puan kaybı, Fenerbahçeli oyuncular için 2 haftalık lig arasını zehir eder. Ayrıca aradan sonra Ankaragücü deplasmanı ve Galatasaray derbisi gibi çok zorlu 2 karşılaşma oynayacaklar. Bu nedenle Sivas maçının kazanılması, Sarı- Lacivertliler için ‘olmazsa olmaz’.

YORUM YAZ