MENÜ

Eski Benfica yok

Abone Ol Google News

Portekiz ekibinin güçlü olduğu yönleri fazla. İleride yaptıkları müthiş baskı, rakipleri hataya zorluyor. Geriye düşseler bile maçtan kopmuyorlar.

Haberin Devamı

Zayıf noktaları da az değil. Özellikle kanattan yedikleri ataklarda çok zorlanıyor. Bireysel hataya yatkınlar ve maç içinde konsantrasyon kaybı yaşıyorlar.

GÜÇLÜ YÖNLERİ

  • İleride yaptıkları pres takdire şayan. Özellikle Dortmund karşısında, Juventus maçının bir bölümünde ve son Lyon mücadelesinde bu konuda ne kadar başarılı olduklarını gösterdiler. Muhtemelen, Fenerbahçe ile Lizbon’da yapacakları maçta da böyle oynayacaklar. Cagliari karşısında yenen gol, Sarı-Lacivertliler için ciddi bir uyarı olmalı.
  • Cervi, Fernandes ve Salvio hareketli oynayan, rahat adam eksilten isimler. Benfica’nın ana hücum planı da bu oyuncular üzerinden skora gitmek üzerine kurulu. Çok rahat savunma arkasına sarkabiliyorlar. Yeni transfer Castillo da Benfica’ya çabuk uyum sağladı. Güçlü ve son vuruşlarda başarılı bir forvet. Jonas ve Ferreyra da kaliteli golcüler.
  • Pes etmeyen bir yapıları var. Dortmund karşısında 2-0’dan dönmeyi başardılar. Son oynadıkları Lyon mücadelesinde de 2- 0’dan 2-2’yi yakalasar da 3-2 mağlup oldular. Duran toplarda etkili oldukları söylenebilir. Grimaldo’nun frikikleri çok tehlikeli. Ceza sahası yakınlarından kazanılacak serbest vuruşlarda, İspanyol yıldız canımızı yakabilir.

ZAYIF YÖNLERİ

  • Hücum pres, rakibin oyun kurmadaki başarısına göre bir anda Benfica’nın yumuşak karnı olabiliyor. Dortmund maçında bu net bir şekilde ortaya çıktı. Alman ekibi, kurduğu üçgenlerle presten kurtulup hızlı hücumla Benfica’yı gafil avladı. Fenerbahçe eğer bunu başarabilirse, zorlu deplasmandan galibiyetle dönmesi sürpriz olmaz.
  • Benfica defansı, hazırlık maçlarında tam anlamıyla alarm verdi. Kanat akınlarını savunma konusunda ciddi sıkıntıları bulunuyor. Yerden ve havadan yapılan ortalar, ciddi sorun yarattı. Juventus’ta Clemenza, Lyon’da ise Traore sağdan içe kat edip sol ayakla çok şık gollere imza attı. Bu noktada Ayew, Fenerbahçe için kilit adam olabilir.
  • En büyük sıkıntılarından biri, maç içerisinde yaşadıkları konsantrasyon kayıpları. Geçtiğimiz sezon Sarı-Lacivertliler bireysel hatalardan çok çekmişti. Portekiz ekibi benzer bir sorun yaşıyor. Gerçek Kadıköy atmosferinde, bu defoları çok daha fazla ortaya çıkabilir. Benfica kaliteli bir takım ancak şu da bir gerçek ki eski güçlerinde değiller.
YORUM YAZ