MENÜ

Diriliş

Abone Ol Google News

Galatasaray uzun süre sonra ilk kez durağan ezbere pas oyunundan vazgeçti ve karşılığını ilk yarıdan hem oyun hem de skor olarak almayı başardı. Sarı-Kırmızılılar yine topa sahip oldu ancak hücum ettiği alana doğru daha direkt oynadı. Bunda tek ön liberonun Lemina olması ve 3-5-2’deki rollerin hem daha net hem de oyuncuların birbirini tamamlayan biçimde olmasıydı: Mevkiler çatışmadı aksine birbirini tamamlayıp doğru takım oyununu ortaya çıkardılar. Misal Ömer Bayram FM’deki tabirle “Mezzala” rolünde yine verimliydi: Çok çalışarak gerektiğinde kanada açıldı gerektiğinde ortaya geldi. Ortaya geldiği pozisyonlardan birinde harika bir golle perdeyi açtı. Diziyle önüne indirip topu yumuşatırken seker sekmez çok doğru şiddette ve doğru yere vurdu. Feghouli’nin golü ise Galatasaray’ın bu sezonki en başarılı takım gollerinden birisi. Tüm teknik direktörlerin hem fikir olduğu cinsten bir gol: Boş kaleye atılan goller kolektif açıdan en başarılı takım golleridir, çünkü rakibe çare bulma fırsatı bırakmayan cinsten hücumların mantıklı sonucudur!

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Galatasaray geri 3’lüsünde Luyindama gibi bir hava kuvvetleri komutanı varken 1.76’lık Kayode’ye bu kadar fazla havadan orta yapınca çok azının isabetli olmasından daha doğal ne olabilir?

Maçın starı

Emre Taşdemir geçirdiği uzun sakatlıkların kaçınılmaz etkisi ile halen %100 seviyede olmasa da ofansif açıdan Nagatomo’nun bu sezonki seviyesinden çok daha ileride, en önemlisi daha verimli.

Maçın olayı

Uzun süre sonra ilk kez Fatih Terim hocanın elinin takıma olumlu şekilde değmesi: Bu 3-5-2, oyuncu malzemesinden daha fazla verim almak için elverişli.

Kısa mesaj

İlk 45’te uzun süre sonra gayet iyi bir Galatasaray vardı. Tarihinin en başarılı hocası Fatih Terim yönetiminde bu oyuncu grubu daha da iyisini oynayabilecek güçte, yeter ki oyuncu malzemesi ile hoca arasındaki taktiksel karşılıklı etkileşim gelişmeye devam etsin.

YORUM YAZ