MENÜ

Karanlık gece

Abone Ol Google News

Dört aylık uzun bir aradan sonra, yine bir İBB maçında Avni Aker’de taraftarının önüne çıkan Trabzonspor’da, takımın yarıdan fazlası ilk kez Bordo-Mavi formayla bu stadın zeminine ayak basıyordu. Doğrusunu isterseniz, bu kadar değişikliğe rağmen Henrique’nin haricinde vasatın altında kalan başka bir oyuncu da yok gibiydi. Colman ve Zokora, hafta içinde kaldıkları yerden devam ederken, Adrian ve Volkan pozitif oyunları ve şutlarıyla maça heyecan katan isimlerdi. Bu kadar geniş kadro ve rotasyon, Trabzonspor’da bugüne kadar alışık olmadığımız bir durum olduğu için, algıda da biraz zorlanıyoruz tabii ki. Maçın başındaki elektrik kesintisi, Türk futbolunun içinde bulunduğu durumu anlatması açısından oldukça manidardı. Ancak Şampiyonlar Ligi maçlarında bunu kimseye anlatamazsınız..!

Haberin Devamı

İkinci yarıda ilk yarım saat, rakibini baskı altına alıp gol için yüklenen taraftı Trabzonspor. Ancak son vuruşlardaki sıkıntı ve Alanzinho’nun direğe takılan topu, sanki son dakikalarda gelecek olan İBB golünun habercisi gibiydi. 85. dakikada rakibin sol kanattan gelişen atağında Giray ve Marek’in, rakibin koşu yolunu kesmek yerine birlikte ortaya doğru yönelmelerinin bedeli ağır oldu. Şampiyonlar Ligi’nde haftanın takımı seçilen Trabzonspor’un yediği bu gol, klasına hiç yakışmadı. İki haftada kaybedilen 5 puan da, biraz can sıktı işin doğrusu.

Haberin Devamı

Netice itibariyle karanlık başlayan, gece kapkaranlik bitti. Ancak işin iyi tarafı, takımın bu kayıpları telafi edebilecek güce sahip olması. Sahanın zemini ise daha ilk maçta patates tarlasına döndü. Sakın kimse bana, özellikle bana, bunun 50 gün önce yapılan Gençlik Oyunları yüzünden olduğunu söylemesin. Öyle olsa bile, bu kadar sürede bu zeminin çoktan toparlanmış olması gerekirdi.

YORUM YAZ