MENÜ

Yaz döneminin en pahalı transfer kadrosu

Avrupa'daki dev kulüplerin yaz döneminde yaptığı transferlerden bir kadro oluşturulunca ortaya çıkan toplam bonservis bedeli dudak uçuklatıyor. Kalesinde Cech, sağ kanadında Arda'nın bulunduğu takımın toplam değeri 405 milyon Euro!

Yaz döneminin en pahalı transfer kadrosu

Futbol sektörü yıllar geçtikçe büyüyor. Sektör büyürken, aynı zamanda futbolculara verilen ücretler de artış gösteriyor. 2015-16 yılı transfer döneminde yapılan transferler de bunun bir kanıtı. Avrupa’nın dev kulüplerinin kadrolarına kattığı oyunculardan 11 oluşturulunca ortaya çıkan para tam 405 milyon Euro’yu (1 milyar 230 milyon Lira) buluyor.
Kalesinde Chelsea’den 14 milyon Euro’ya (42 milyon Lira) Arsenal’e giden Cech, savunmada Real Madrid’in Porto’dan 30 milyon Euro (90 milyon Lira) karşılığında kaptığı Danilo, sağ kanatta 34 milyon Euro’ya (102 milyon Lira) Barcelona’ya imza atan milli yıldızımız Arda Turan, forvetinde de Liverpool’un 46.5 milyon Euro’luk yeni umudu Benteke’nin bulunduğu takım, futbolda ekonominin ne kadar büyüdüğünün göstergesi olarak dikkatleri çekiyor. Bu verilen yüksek ücretlerin ne kadar üzerine çıkılabilir, şimdilik merak konusu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ