MENÜ

Yavuz Turgul: Aykut Kocaman adına çok üzülüyorum...

Türk sinemasının önemli yönetmenlerinden Yavuz Turgul 7 yıllık bir aradan sonra çektiği Yol Ayrımı filmi ile alakalı Hürriyet'ten Uğur Vardan'a konuştu. Fenerbahçeli olan Turgul, Vardan'ın spor ile ilgili sorularını da cevapladı. Aykut Kocaman ile ilgili soruya "Onun adına çok üzülüyorum" ifadesini kullandı.

Yavuz Turgul: Aykut Kocaman adına çok üzülüyorum...

Şener Şen'in başrol oynadığı filmleri ile tanıdığımız ünlü yönetmen Yavuz Turgul yeni filmi Yol Ayrımı'nı Hürriyet'ten Uğur Vardan'a anlattı. Hürriyet'in hem sinema hem de spor yazarı Uğur Vardan röportajın sonunda Fenerbahçeli Turgul'a sarı-lacivertli takımı ve Aykut Kocaman'ı sordu.

Sizi bilenler biler, sıkı bir futbol izleyicisi ve Fenerbahçe taraftarısınız. Aykut Kocaman’lı Fenerbahçe’nin durumunu sorsam...

- Aykut Kocaman adına çok üzülüyorum. Çünkü olağanüstü sevdiğim, takdir ettiğim birinin başarılı olmasını çok istiyorum ki, onun kadar Fenerbahçe için uğraşmış, fedakârlık yapmış bir teknik direktör var mı bilmiyorum. En zor zamanda Fenerbahçe’nin yönetimindeydi ve orada mücadelesini sürdürdü. Sadece o çabasıyla benim kalbimi kazanmış birisi. İçten içe şunu söylemem gerekiyor; oynattığı futbolla ilgili eleştirilerin bir kısmına katılıyorum. Sorsam, bu konuda kesinlikle bana vereceği doyurucu bir cevabı da vardır. Fenerbahçe’yi şampiyon yaptığı dönemden beri dalga dalga giden bir oyun göremedik. Şu anki Beşiktaş gibi olmadı. Benim arzu ettiğim futbolu son dönemde hep Galatasaray’da gördüm. Kendisinin aldığı oyuncular da maalesef boş çıktı. Aykut Kocaman’ın son dönemde yaşadığı şeyler büyük talihsizlik.

Ama arada Ersun Yanal dönemi vardı dalga dalga oynatan...

- Evet, orada çok saldıran bir Fenerbahçe vardı. Ama Ersun Yanal’la işler neden yürümedi, onu Aziz Yıldırım’a sormak lazım.

Bence ‘Dar Alanda Kısa Paslaşmalar’ sadece bizim sinemamızda değil dünya sineması içinde de en iyi futbol filmlerinden biridir. Peki oyuna bu kadar hâkim olan ve seven biri sıfatıyla Yavuz Turgul niye futbol filmi çekmez?

- Benim kökenim Yeşilçam olduğu için seyirci ve filmi ayrılmaz parçalar olarak düşündüm hep. John Huston’ın ‘Zafere Kaçış’ı dışında çok seyredilen bir futbol filmi görmedim. Futbolun kendine ait bir dünyası var. Galiba bir de şu meseleyi gözden kaçırmamamız lazım: Toplum olarak bizim futbola ilgimiz var fakat sportmen, sporcu bir yapımız yok. Benim yapacağım film de Hürriyet’te sinema ve spor yazan (!) ya da Socrates dergisini çıkaran ve okuyanlara seslenir daha çok. Böylesi bir projeye para yatıracak bir yapımcı bulmak da zor. Eğer sen bulabilirsen çekeriz tabii!

Röportajın tamamını Hürriyet Pazar'da okuyabilirsiniz...

Haberin Devamı
YORUM YAZ