MENÜ

"Yattara misyonunu tamamladı"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Gineli futbolcu İbrahima Yattara'nın, misyonunun sonuna geldiğini düşündüğünü söyledi.

"Yattara misyonunu tamamladı"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Beşiktaş maçını kazanmaları halinde güzel olacağını, ancak kaybederlerse de bunun dünyanın sonu olmayacağını söyledi.

Şener, Lig TV’de katıldığı bir programda, taraftarların haklı olarak gönül verdiği takımın iyi olmasını istediğini belirterek, "Bence Hugo Broos önemli bir hoca. Biz kendimizden bahsettirmek istiyorsak, mesela önümüzdeki Beşiktaş maçını kazanmalıyız. Beşiktaş maçını kazanırsak çok güzel olur, ama kaybedersek de dünyanın sonu değil" dedi.

Yeni hoca arayışında bulunmadıklarını ifade eden Şener, "’Trabzonspor’da çalışmak zor bir durumdur. Buraya gelecek insanın psikolojik olarak da hazır olması gerekiyor. Bence biraz sabırlı olmak gerekiyor. Ben de çok aceleci bir insanımdır ama hepimizin sabırlı olması gerekiyor" diye konuştu.

Güney Kore’nin FC Seul takımını çalıştıran Şenol Güneş’in arkadaşları olduğunu kaydeden Şener, "Ben veya taraftarlar nasıl Trabzonsporluysa o da öyle Trabzonsporludur. O da kariyerine çok güzel bir şekilde devam ediyor. Şenol hoca her zaman bizim arkadaşımızdır. Benim gönlümden geçen Şenol hocanın milli takımda yer almasıdır. Şenol hoca ile çalışmak zordur, ama keyiflidir. Şenol Güneş, Trabzonspor için bir simgedir" ifadelerini kullandı.

FATİH TEKKE’NİN TRANSFERİ
Şener, Rusya’nın Zenit takımında oynayan ve Trabzonspor’a dönmesi gündemde olan Fatih Tekke ile kendisinin pek tanışmadığını belirterek, şunları söyledi: "Benim yöneticilik zamanımda pek birlikte olamadık. Fatih, Trabzon’un yetiştirdiği ender yetenekte bir isim. Türkiye’de Fatih ile oynayan hangi savunma oyuncusuna sorsak onunla ilgili, ’O anda ne yapacağını kestiremiyoruz’ şeklinde konuşuyorlar. Böyle bir yetenek. Takım kaptanlığı yapmış, sonra transfer olmuş. Kendisiyle sezon başlarında konuştuk, kulübü bırakmadı. İnşallah ocak ayında bir görüşmemiz daha olacak. Kulübü de halledebilirsek transferi biter. Mali kaynağı sağlarız. Mali kaynağı sağlamak zor bir şey olmaz da Zenit, değişik bir kulüp. Bakalım, ocak ayı gelsin."

Önlerinde Aralık ayında yapılacak mali genel kurulunun bulunduğunu vurgulayan Şener, "Bu mali bir kongredir. Seçim maddesi yok. Yaptığımız harcamalar, gelir giderleri, temennileri konuşacağımız, bizim anlatacağımız yer. Eleştiri varsa onları yanıtlandıracağız. Trabzonspor’un mali boyutu büyümüştür. Borçları artmış, gelirleri de artmıştır. Bizim kulübümüzün diğer kulüplerde olduğu gibi yayın gelirleri, stat, TS Clup gibi gelirleri var. Bu kulübün gelirleri kendi içinde kendi borçlarını zaten ödüyor. Bunu insanlara anlatmak zor oluyor" diye konuştu.

"ALANZİNHO MUTLAKA TAKIMA KAZANDIRILACAKTIR"
Şener, Alanzinho’nun yetenekli bir futbolcu olduğunu belirterek, "Doğuştan gelen bir yeteneği var. Sol ayaklı, sol elli bir oyuncu. Kendini ispat etmiş bir oyuncu" dedi.

Türkiye’de daha çok güce dayalı bir futbol oynandığı ve bu nedenle futbolcuya alışma süreci getirdiğini ifade eden Şener, "Bazıları ’yeri iki forvetin arkası’ diyor. Bazıları ’sol tarafta oynar’ diyor. Ben tam bilemiyorum ama çok kısa alanlarda enteresan çalımlar atıyor. Kalabalık yerlerde oynarsa başarılı olur diye düşünüyorum. Hocamız ikinci yarıda oynatıyor. Vazgeçilecek biri olmadığını Hugo Broos da söylüyor. Alanzinho mutlaka takıma kazandırılacaktır" dedi.

"YATTARA MÜDÜRLÜĞÜ"
Gineli oyuncu İbrahima Yattara’nın uzun bir sakatlık dönemi geçirdiğini ve havasını kaybettiğini anlatan Şener, şöyle devam etti: "6-8 haftalık dönemden sonra bir oyuncu pat diye adapte olamıyor takıma. Bu kadar uzun süre sakat kalınca eski havası da olmuyor. Fiziki özelliklerini artırması, ürkekliğini üzerinden atması lazım. Bunlar da hiç Yattara’ya uymayan işler. Bu sene böyle sıkıntı oldu. Şu maçta oynatır, oynatmaz bilemiyorum. Sakatlığı geçti mi, geçmedi mi... Bu tıp da enteresan. Geçti deniliyor ama zorlayınca geçmedi deniliyor. Yattara’nın sakatlığı konusunda tam net bir şey diyemiyorum. Oynarsa da 10 numara oyuncu, izlemeye doyum olmuyor. Tamamen kendi isteklerine bağlı. Bazen oynamak istiyor, bazen oynamak istemiyor. Değişik bir arkadaş. Yattara konusunda hocanın üstüne kamuoyundan bir baskı oluşturulduğu kesin. Taraftar onu sürekli görmek istiyor. İleri zamanlarda gönlüm ister ki Yattara’dan yararlanalım. Çok önemli bir yetenek. Ne yapacağı belli olmuyor. Ama oynamayınca da sıkıntı oluyor."
Şener, Yattara’ya daha önce ciddi transfer teklikleri geldiğini, ancak bunun bir nasip işi olduğunu belirterek, "Satılamayacak oyuncu yoktur. Her oyuncu değerini bulduğunda satılabilir. Bu bir nasip meselesidir" dedi.

Yattara’nın misyonunu tamamlayıp tamamlamadığına ilişkin bir soru üzerine de Şener, "Yani misyonun sonuna geldiğini düşünüyorum. Çok uzun yıllar oldu. Yabancı oyuncularda lisan açısından sıkıntı oluyor. Yattara’nın gerçi böyle sorunu yok. Her türlü folklor, horon oynuyor, şarkı söylüyor, kolbastı oynuyor.

Kendisi için Sürmeneliyim diyor. Bizim kulüpte bu oyuncu için bir birim ayırmak lazım. ’Yattara Müdürlüğü’ gibi" diye konuştu.

"İSTEĞİM GÜZEL BİR TRABZONSPOR BIRAKMAK"
Şener, eski Trabzon ile şimdiki Trabzon arasında çok fark bulunduğuna değinerek, şöyle devam etti:
"Artık her şey daha değişik. Şehrimiz kalkındı. 30-40 tane uçağın bir günde inip kalktığı bir şehir oldu. Eskiden yabancı hocalar gelirken biraz düşünürdü. Trabzonspor bir şehir takımı ve bu dünyada çok rastlanan bir durum değil. Trabzon’da birine hangi takımlısın demek, Türkiye Cumhuriyeti’ni kim kurdu demek gibi bir şeydir. Bu özelliğimizin ve gücümüzün farkındayız. Daha önemli atılımlar yapmak gerekiyor. Sadece yapmak istediğim güzel bir Trabzonspor bırakmak."

Yeni bir stat projelerinin bulunduğunu anlatan Şener, "O da şu anda muallakta. Kayseri’nin stadını çok beğendim, insan kendi için istemiyor değil. Faruk Bey bizim arkadaşımız ve futbolun içinden gelen biri. Futbolu benden daha iyi biliyor. Ona da fazla danışmak istemiyorum, o Türkiye Cumhuriyeti’nin Spor Bakanı’dır" diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ