MENÜ

Yasemin Ecem Anagöz finalde!

Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda bireyselde 3 kadın sporcumuz madalya şansını sürdürdü. Klasik yayda Yasemin Ecem Anagöz finale, Gülnaz Coşkun bronz maçına kaldı. Makaralı yayda da dünyanın 1 numarası Yeşim Bostan finale yükseldi.

Yasemin Ecem Anagöz finalde!

Polonya’da devam eden Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nın 3. gününde kadın sporcularımız yüzümüzü güldürdü. Çarşamba günkü müsabakalar sonrası, Klasik ve makaralı yayda kadın milli takımlarımız finale kalırken, dün de 3 kadın okçumuz madalya şansını sürdürdü.

Olimpik branş olan klasik yayda, son dönemlerin yıldızlaşan ismi; Yasemin Ecem Anagöz ve Gülnaz Coşkun yolları yarı finalde kesişti. Yarı finale kadar, iki sporcumuz da rakiplerini farklı skorlarla yenmeyi başarırken, bu turda Yasemin, takım arkadaşı Gülnaz’ı 6-0’la geçip adını finale yazdırdı. Gülnaz ise bronz için sahaya çıkma şansı yakaladı.

Makaralı yaydaki gururumuz Yeşim Bostan da kendine adına yakışanı yaptı. Dünya sıralamasında şu anda 1 numarada bulunan Bostan çeyrek finalde Rus Balzhanova’yı 145-139, yarı finalde de Fransız Dodemont’u 147-146 mağlup edip finale kaldı.

Mete Gazoz çeyrek finalde elendi

Gençler rekoru kırdığı sıralama turunu zirvede tamamlayan Mete Gazoz, klasik yay bireyselde çeyrek finalde elendi. İlk iki turu bay geçen başarılı milli okçumuz, çeyrek finalde 2016 olimpiyat 2.’si ve Avrupa şampiyonu Fransız Valladont’a 6-4 kaybetti.

Klasik yay karışıkta bronzu kaçırdık

Mete ile Yasemin Anagöz’den oluşan klasik yay karışık takımımız da bu kez kürsünün dışında kaldı. Bu sezon birçok madalya kazanan karışık takımımız İtalya’ya 5-4 yenilip finali kalamazken, bronz madalya maçında da Rusya’ya 5-3 kaybetti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ