MENÜ

Yaptık, yine yaparız

Potanın Perileri, Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Belarus ile karşılaşıyor. Rakip güçlü ama turnuva boyunca son derece kararlı oynayan, özgüvene sahip Pota'nın Perileri iki yıl önce yenip elediği rakibini bir kez daha devirip yarı finalist olur

Yaptık, yine yaparız

Fransa’a Türk basketbolu için önemli bir yaşanacak. 2011 Polonya’da son anda dördüncü sıradan çeyrek finale kalıp, nağmalup grup lideri Karadağ’ı, ardından da Fransa’yı yenip sürpriz bir şekilde finale kalan A Milli Kadın Basketbol Takımı, aynı başarıyı bir kez daha tekrarlamak istiyor. İki yıl sonraki fark bu kez favori olan biziz. Gerek kadro kalitemiz, gerekse oynadığımız basketbol, gerekse yaptığımız etkili savunma, Türkiye’yi Fransa ve İspanya ile birlikte şampiyonluk adayları arasına sokuyor.

Hatası oyun ve iyi savunma

Tabii ki maçlar kağıt üstünde kazanılmıyor. Bugün hata yapmadan, iyi savunmayla, mücadele ederek oynamamız gerekiyor. Belarus, şu ana kadar üç yenilgi aldı. Litvanya, Sırbistan ve Fransa’ya mağlup oldular. Yenilmeyecek bir takım değil. Biz maç başına 66 sayı atıyoruz, onlar 58. Biz ortalama 52 sayı yiyoruz, onlar 54. Biz maç başına 16.2 ile turnuvanın en çok asist yapan takımıyız. Işıl, Birsel, Esmeral gibi oyun kurucularımız çok etkili. Hücumda topu paylaşıyoruz. Onlar ise 16 takım arasında 14. sırada. Daha bireysel oynuyorlar. Bizde sayılar neredeyse forma giyen tüm oyunculara eşit olarak dağılmış durumda.Fenerbahçe’li Verameyenka, Leuchenka ve Tarasava dikkat edilmesi gereken oyuncular.

Bize faul çalmıyorlar

Sonuç olarak biz kendi basketbolumuzu oynadığımız taktirde kazanmaya yakın tarafız. Bir de hakemlere dikkat etmek gerekiyor. Yine mutlaka bize faul çalmayacaklar. Oyuncuların sinirlerine hakim olması gerekiyor. Geçen yazımda da belirtmiştim. Evsahibi Fransa lehine maç başına 22.7 faul çalınıyor. Onlar birinci sırada. Bize ise maç başına 13.7 faul çalınıyor. Uzak ara sonuncu sıradayız. Çeyrek finale kalan takımlar arasında bizden sonra en az faul çalınan takım 18.3’le İtalya. Arada inanılmaz fark var. Bir önyargı olduğu kesin. Bizim kısalarımız sürekli potaya penetre ediyor. Top en çok faul alan diğer takımlar gibi içeriye iniyor. Nevriye, Hollingsworth ve Bahar’ı fazlasıyla kullanmaya çalışıyoruz. Ama yine de faul alamıyoruz. Çok enteresan bir durum. Zaten İsveç maçında hakemlere itiraz eden bir oyuncumuza, “Siz zaten güçlüsünüz” yanıtı gelmiş. Güçlüsün, zaten kazanıyorsun bir de faul almana gerek yok. Tamam ilk turda fazla sorun olmadı ama artık yenilen eleniyor. Hakemlerin artık daha adil olması gerekiyor.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ