MENÜ

Yanına kimse yaklaşamadı

İyi teknik direktör olup olmadığı tartışılan Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin başında çıktığı 96 maçta yüzde 73'lük başarı oranıyla 200 puan topladı. Aynı sürede Galatasaray 175, Trabzonspor 170, Bursaspor 156, Beşiktaş ise 150 puan alabildi.

Yanına kimse yaklaşamadı

Aykut Kocaman, Fenerbahçe Teknik Direktörü olduğu günden bu yana en yoğun şekilde eleştirilen hocaların başında geliyor. Son zamanlarda Kocaman’ın iyi bir teknik direktör olup olmadığı tartışmaları yoğunlaşırken, onun için, “antrenör bile değil” diyenler bile oldu. Peki, rakamlar ne söylüyor bu konuda? Aykut Kocaman, Fenerbahçe’nin başına geçtiğinden beri neler yaptı. İşte yanıt. Tecrübeli hoca, takımının başında çıktığı 96 Süper Lig maçında 60 galibiyet, 20 beraberlik, 16 yenilgiyle 200 puan toplarken, yüzde 72.9’luk bir başarı oranı yakaladı. Aynı sürede Kocaman’ın Fenerbahçesi’ne en çok yaklaşan takım, 25 puanlık eksiğiyle Galatasaray olurken, Trabzonspor, Bursaspor ve Beşiktaş art arda sıralandı. İlk yılında Süper Lig’de takımını şampiyon yapan, ikinci sezonunda şampiyonluğu yarım puanla kaybeden Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası’ndaki 28 yıllık hasreti dindirdi ve oyuncularıyla birlikte geçen sezon kupa şampiyonluğuna imza attı.

Futbolcularına takıldı!

Son 3 maçtaki futbol ve alınan başarılı sonuçlar Aykut Kocaman’ın keyfini yerine getirdi. Trabzonspor maçında atılan her gol sonrası alışık olunmadık şekilde sevinç yaşayan tecrübeli hocanın, bu keyfinin maç sonunda da sürdüğü ve dönüş yolculuğu sırasında oyuncularına takıldığı belirlendi. Kocaman’ın, öncelikle bir gol atıp, bir de asist yapan Baroni’ye, “Cristian çok iyi oynadın, aferin. Güzel de bir gol attın ama biraz geç kaldın” dediği, son iki maçta eski formuna ulaşan ve çok iyi oynayan Dirk Kuyt’a ise Krasiç üzerinden, “Krasiç gitsin formayı bu Kuyt’tan alsın alabilirse” mesajı yolladığı öğrenildi.

En çok golü attı en çok onu yendi!

Aykut Kocaman’ın, Sakaryaspor, Fenerbahçe ve İstanbulspor formaları altındaki futbolculuk kariyerindne, en çok gol attığı takım Trabzonspor. Bordo-Mavili ekibe karşı 23 karşılaşmada forma giyen Kocaman, 18 gole imza attı. İlginç bir nokta da, Trabzonspor’un, lig tarihi boyunca en çok gol yediği futbolcunun Aykut Kocaman olmasıydı. Aykut Kocaman ile Trabzonspor’un ilişkisi, futbolculukla da sınırlı kalmadı. Tecrübeli hoca, teknik direktörlük kariyeri boyunca Süper Lig’de en çok maçı Trabzonspor’a karşı oynadı ve en çok galibiyeti de ona karşı elde etti. İstanbulspor, Malatyaspor, Konyaspor, Ankaraspor ve Fenerbahçe’nin başında Karadeniz ekibine karşı 23 karşılaşmaya çıkan Kocaman, 9 galibiyet, 4 beraberlik, 10 mağlubiyet elde etti. Kocaman’ın ekipleri bu maçlarda 29 gol atıp,
31 gol yedi.

Aslıhan Çil

Haberin Devamı
YORUM YAZ