MENÜ

Yangın var !

Süper Lig'e yükselme yarışı amansız bir şekilde devam ediyor. Ateş hattındaki 5 takım lige tutunmak için savaşıyor. Bitime 7 hafta kala PTT 1. Lig'de şampiyonluk ve kümede kalma falını ise yazarımız Tunç Kayacı açıyor.

Yangın var !

PTT 1. Lig’de geriye sayım başladı... Üst sıralar, ‘Nasıl Süper Lig’e çıkarız?’ derdinde alttakiler de PTT 1. Lig’de kalma hesabında. Tabloda ilk 2 adayı olarak 4 takım ön plana çıkıyor. Lider Erciyes takipçileri Ç. Rizespor, 1461 Trabzon ve Manisaspor’u içine alan 4’lü gruptan ikisinin Süper Lig’e çıkma ihtimali çok yüksek. Lider Erciyes’in Süper Lig şansı oldukça yüksek. Belki kritik bir Rize yenilgisi aldılar, ama bunu telafi edecek güçteler. Ç.Rizespor’a gelince; Son hafta Kayseri’de aldığı 3 puanla avantaj yakaladı. Eğer 2 maçtan 6 puan çıkartırlarsa Süper Lig kapısını ardına kadar açarlar. Adana ve Karşıyaka ile oynayacakları 90 dakikayı kayıpsız geçerlerse işleri kolaylaşır. Zor ama imkansız değil. Tedirginliğimin nedeni, kazandılar ama Kayseri’de Erciyes karşısında kötü oynadılar.

1461’le Manisa’nın da şansı var

Fikstürlerine bakarsak şanslarını kendi yaratma imkanları var. Manisaspor’un üst üste kaybettiği gibi rakipleri de bu kaybedebilir. O nedenle; belki 1. takım son haftaya kalmaz, ama 2. çıkacak takım 33. veya 34. Hafta belli olabilir. 4 takımdan ikisi Süper Lig’e çıkacak, ikisi ise Play-Off oynayacak. Play-Off’a bilet almak isteyenler arasında çetin mücadele yaşanacak. Benim tahminim; Adana ve Bolu.. Yine de açık kapı bırakmakta fayda var. PTT 1. Lig demek, sürpriz demek. Buna da hazır olalım.

Ateş hattı yanıyor

Düşme hattında ise Ankaragücü müthiş bir direnç gösteriyor. ‘Diğer iki takım için biraz beklemek lazım. Göztepe ve Samsun güçlü ve deneyimli kadrolarıyla bu ihtimalden oldukça uzak duruyor. Kartal iyi kadroya sahip olmasına rağmen iyi takım olamadı. İşleri zor. Tavşanlı Linyit ise kolay kolay pes etmeyecek bir mücadele sergiliyor, ligde kalması sürpriz olmaz. Zirve yarışı için bıraktığımız açık kapıyı düşme hattı için de bırakmak lazım. Çünkü Şanlıurfa’dan, Denizli’ye ve Gaziantep Belediye’ye kadar uzanan bir düşme tehditi olduğunu unutmayalım...

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ