MENÜ

Ya tamam ya devam

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi finalinde, iki ezeli rakip 4. randevuya çıkıyor. Fenerbahçe kazanırsa şampiyon olacak, Galatasaray galip gelirse seri 5. maça uzayacak.

Ya tamam ya devam

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde Galatasaray ile Fenerbahçe, play-off final serisinin 4’üncü maçında İstanbul’da karşı karşıya gelecek. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 20.00’de başlayacak. Üç galibiyete ulaşacak ekibin şampiyonluğunu ilan edeceği seride 2-1 önde bulunan Sarı-Lacivertliler, bugünkü karşılaşmadan galibiyetle ayrıldığı taktirde kupanın sahibi olacak. Galatasaray’ın galibiyeti durumunda ise seride 5’inci ve son maç 5 Mayıs Pazar günü Fenerbahçe’nin ev sahipliğinde Ülker Sports Arena’da oynanacak. Galatasaray ilk maçtan 64-59’luk skorla galip ayrıldığı seride, Fenerbahçe ikinci maçı 55-52, üçüncü maçı da 71-70 kazanarak 2-1 öne geçmişti.

Play-Off final serisinde 2-1 önde bulunan Fenerbahçe, bir kez daha mutlu sona ulaşarak rakibini şampiyonluk sayısında yakalamak istiyor.

Hedef eşitliği sağlamak

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda finalin dördüncü maçını Fenerbahçe kazanırsa, 11’inci şampiyonluğunu elde edecek ve rakibinin rekorunu egale edecek. Son 7 sezon üst üste şampiyon olan Fenerbahçe’nin ligde 10 şampiyonluğu bulunuyor.
Kadın basketbolunun lig tarihinde, 11 kez ile en fazla şampiyon olma unvanı Galatasaray’ın elinde bulunuyor. Sarı-Kırmızılılar ayrıca, 1989-90 ile 1997-98 sezonları arasında üst üste 9 kez şampiyonluk kupasını müzesine götürerek, bu alanda rekor kırdı. Ligde en son 1999-2000 sezonunda şampiyon olan Galatasaray, 13 yıldır şampiyonluğa hasret kaldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ