MENÜ

Ya araba ya dayak

Mersin İdmanyurdu'nda 'bu kadar da olmaz' dedirten bir olay yaşandı. Kadro dışı bırakılan futbolcular Hakan, Ozan ve Mustafa'ya gözdağı verildi, Yattara ise saldırıya uğradı.

Ya araba ya dayak

Lacivert-Kırmızılılar’ın başkanı, oyunculara tahsis edilen arabaları geri istedi, olumsuz yanıt aldı. Daha sonra ise ortalık karıştı, olaylar karakolda bitti.

Birkaç taraftar tesis çıkışında yakaladığı Yattara’yı darp etti. Oyuncuların hepsi net bir şekilde yaşananları anlattı, başkan Kahramanlı ise iddiaları yalanladı.

Süper Lig’de kalma mücadelesi veren Mersin İdmanyurdu’nda dün hareketli saatler vardı. Alınan başarısız sonuçların ardından iki hafta önce kadro dışı bırakılan futbolcular Hakan Bayraktar, Ozan İpek, Mustafa Keçeli ve Yattara, taraftarların saldırısına uğradı. Takımdan ayrı çalışan bu dört oyuncu, tesis çıkışında birkaç taraftarın tehdidiyle karşı karşıya kalırken, Yattara’nın ise darp edildiği öğrenildi. Olay futbolcuların karakola gitmesiyle son bulurken, her şeyin başkan Ali Kahramanlı’nın oyunculara sezon sonuna kadar tahsis ettiği arabaları istemesiyle başladı. Hafta içinde bu futbolculardan arabaları isteyen ve olumsuz yanıt alan Kahramanlı, dün tesislere giderek bir kez daha talebini tekrarladı. Yine ‘hayır’ cevabı alan Kahramanlı’nın, 4 oyuncuya da küfür ettiği belirtildi.

Mersin’den ayrılacaklar


Futbolcuların tavrı değişmeyince antrenman sonunda bu kez birkaç taraftar bu 4’lüden aynı talepte bulundu. Sonuç değişmeyince gergin anlar yaşanırken, yalnızca Yattara itiş kakışın arasında kaldı ve yara aldı. Karakola sığınan futbolcuların bugün bir basın toplantısı düzenleyeceği ve yaşananları anlatacağı kaydedildi. Sezon sonuna kadar Mersin’de idmanlara çıkmaları planlanan futbolcuların tümünün bugünkü basın toplantısından sonra şehirden ayrılması bekleniyor.

‘Hayatımda böyle bir şey görmedim’

Olayların hedefindeki isimlerden olan Yattara yaşadıklarıyla ilgili FANATİK’e konuştu. “Hayatımda böyle bir şey görmedim” diyen Yattara, “İdmandan sonra bir adam yanıma geldi, arabayı istedi. Ben ‘hayır’ dedikten sonra başkanı aradı. Başkan tekrar anahtarı alın talimatı verdi, ben de direndim. Bana vurdu ama karşılık vermedim. Çok üzgünüm. Buraya top oynamaya geldim ama hayatımda hiç karşılaşmadığım olaylar yaşadım. Sakat olduğum için Mersin formasıyla 5 maç oynadım. Takımın bu durumda olmasında benim suçum ne? Ayrıca bugüne kadar hiç para almadım. Burası çok karışık. Yarın (bugün) basın toplantısından sonra Mersin’den ayrılacağım, burada duramam. Daha sonra da konuyla avukatım ilgilenecek” sözlerini sarfetti.

‘3 gün önce tehdit edildik’

Saldırıya uğrayan 4 futbolcudan biri olan ve iki sezondur Mersin İdmanyurdu forması giyen Hakan Bayraktar olayları doğruladı. Tecrübeli futbolcu, 3 gün önce başkan Ali Kahramanlı’nın gönderdiği adamlar tarafından tehdit edildiklerini belirtirken, “Bu sabah (dün) gerçekleşen idmanda da, o adamlar gruplar halinde bizi izledi. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadan tesislerden ayrıldık. Ancak Yattara bizden daha geç çıktı. Saldırı yalnızca ona yapıldı” açıklamasını yaptı.

Karakolda da olay!

Mersin’de dün yaşanan olayların ardından Yattara, Osmaniye Polis Merkezi’ne giderek şikayetçi oldu. Yıldız futbolcu karakoldan ayrılırken, bir grup taraftarın hedefindeydi. Taraftarların, “Futbolu bırak halı sahada oyna. Hem Mersin’in
ekmeğini yiyorsun, hem de ihanet ediyorsun” sözlerine karşılık veren Yattara daha sonra aracına binerek evinin yolunu tuttu. Bu arada kulüp müdürü Murat Öğ ile genel menacer Serkan Damla, İbrahima Yattara’nın iddialarının asılsız ve kulübe zarar verme çabasında olduğunu öne sürdüler.

‘Yaşananlara şahit oldum’

İsminin açıklanmasını istemeyen bir taraftar yaşananları FANATİK’e anlattı. İşte görgü tanığının sözleri: “Başkan Ali Kahramanlı idmanı izlediği sırada yanına taraftarlar geldi. Futbolcuların arabaları vermediğini söyleyen başkan daha sonra da taraftarlardan futbolcuları korkutmalarını istedi. Ardından futbolcuların tesisten çıkmasını bekleyen taraftarlar özellikle Yattara’ya yöneldi ve bu futbolcuyu tartakladı.”

Murat Akbaş / Gökay Akgün

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ