MENÜ

Xbox 360 oyunları bilgisayarda açıldı!

Bildiğiniz üzere Zelda Breath of the Wild’ın bilgisayarda açılmasının ardından başlayan emülatörlerdeki gelişim, hiç olmadığı kadar hızlı şekilde ilerlemekte. Nintendo Wii U, Nintendo Switch, PS3 emülatörleri derken sırada Xbox 360 var, Xenia 360 geliyor.

Xbox 360 oyunları bilgisayarda açıldı!

Uzun süredir geliştirme aşamasında olan Xenia 360, yeni güncellemeyle birlikte önemli bir oyunu çalıştırmayı başardı. Çalıştırmakla kalmayıp render problemli de olsa önemli oyun içi oynanabilir kısımları, oyunculara sundu. Oyunları sadece açmakla kalmayan Xenia 360, oyunları DirectX 12 kullanarak çalıştırmakta. Daha önce Vulkan api ile çalışmakta olan emülatör, artık DirectX 12 ile çalışıyor.

Haberin Devamı

The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ın bilgisayar üzerinde, Switch veya Wii U’dan çok daha iyi şekilde çalıştırılabildiği süreçten sonra Playstation 3 ve Nintendo Switch emülatörleri de inanılmaz bir hızla geliştirilmeye başlandı. Sanıyoruz ki bu sene, emülatörlerin altın yılı oldu.

Xenia’ya döndüğümüzde, hala daha katetmesi gereken çok fazla yolu olsa da bu aşamaya gelebilmek bile çok büyük bir başarı diyebiliriz. Fable III’ü yetersiz bulan ve bilgisayarda Fable II oynama hayalini kuran PC oyuncuları, bakalım Xenia ile hayallerine kavuşabilecek mi? (ShiftDelete)

YORUM YAZ