MENÜ

Xavi, Barcelona'dan ayrılacağını açıkladı!

Barcelona tarihinin en önemli futbolcularından biri olan Xavi Hernandez, 25 yıllık Barcelona kariyerini sonlandırdığını resmen açıkladı.

Xavi, Barcelona'dan ayrılacağını açıkladı!

İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona'da tam 764 maçta forma giyerek, kulüp tarihinin en fazla maça çıkan oyuncusu unvanının sahibi olan Xavi Hernandez, Katalan kulübüne veda etmeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz aylarda Katar'ın Al Sadd kulübüyle yıllık 10 milyon Euro'dan 2 yıllık anlaşma sağlayan 35 yaşındaki Xavi, bugün yaptığı basın toplantısıyla Barcelona'dan resmen ayrılacağını açıkladı.

'Ayrılma zamanım gelmişti'

Aldığı kararı kolay vermediğini dile getiren Xavi, ''Ailem ve eşimle oturup düşündük. Sonunda ayrılma zamanımın geldiğine karar verdik. 1 sezon daha kalabilirdim, ancak bu sezon az süre almıştım. Bir değişime ihtiyacım vardı. Katar'dan gelen teklif, beni heyecanlandırdı. Al-Sadd'da iki yıl oynayacağım. Kulübüm bana 2018 yılına kadar teklif yapmıştı. Onlara teşekkür ediyorum. Umarım kimseyi hayal kırıkılığına uğratmamışımdır'' ifadelerini kullandı.

'Bir gün geri döneceğim'

Futbol oynamaya devam etmek istediğini belirten İspanyol futbolcu, ''Katar'da da öğreneceğim çok şey olacağını düşünüyorum. Ancak benim asıl hedefim, asıl rüyam bir gün Barcelona'ya geri dönmek. Teknik adam, ve sportif direktör her ne olursa...'' diye konuştu.

Kariyerinde yok yok!

Bugüne kadar Barcelona ve İspanya formasıyla sayısız başarı elde eden Xavi, 3 kez Şampiyonlar Ligi, 8 kez La Liga, 2 kez İspanya Kupası, 6 kez İspanya Süper Kupası, 2 kez Avrupa Süper Kupası, 2 kez Dünya Kulupler şampiyonluğunu kazanırken, İspanya Milli Takımı'yla birlikte 2010 Dünya Kupası'nı 2008 ve 2012 yıllarında ise Avrupa şampiyonluğunu kazandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ