MENÜ

Worlds 2018'de şampiyon belli oldu

2017'nin ardından bir Dünya Şampiyonası finali daha 3-0 sona erdi. Sadece 85 dakika süren seride Invictus Gaming, Fnatic'i mağlup ederek kupaya uzandı.

Worlds 2018'de şampiyon belli oldu

2013, 2014, 2015, 2016 ve 2017. Geçtiğimiz beş şampiyonanın tamamında Sihirdar Kupası, LCK temsilcilerinin elinde yükselmişti. Dünya Şampiyonası'nı, 16 takımın katılıp da sonunda Korelilerin kupa kaldırdığı bir etkinlik olarak tanımlasak kimseden bir itiraz alamazdık. Ta ki 2018'e kadar! Korelilerin hanedanlığı Kore'de son buldu. Worlds 2018'e katılan LCK temsilcileri çeyrek finalin ötesini göremedi. Geriye sadece tek bir soru kalmıştı: Tahtı kim devralacak?

Haberin Devamı

Büyük sürprizlere sahne olan çeyrek final eşleşmelerinin ardından taht için, şampiyonluk için iki güçlü aday vardı. EU LCS'ten Fnatic ve LPL'den Invictus Gaming yarı final eşleşmeleri öncesinde şampiyonanın en büyük iki favorisi haline geldi. İki ekip de bu favori yakıştırmasının hakkını verdi ve yarı final sınavlarını 3-0'lık sonuçlarla atlattı ve Munhak Stadyumu'nda yapılacak büyük finale adını yazdırdı.

Gruptaki Hesap Finale Uymadı

iG ve FNC daha önce grup aşamasında karşı karşıya gelmişti. D grubundaki iki mücadelede galibiyetler paylaşıldı. Grup liderliği için oynanan tiebreak karşılaşmasındaysa gülen taraf FNC oldu. Bu performansı sebebiyle birçok izleyici ve analist, EU LCS temsilcisini finalde bir adım önde görüyordu. Ne var ki final serisi, grup maçlarından tamamen farklı bir şekilde ilerledi. Fnatic, karşısında çok daha güçlü bir Invictus Gaming buldu.

Haberin Devamı

Worlds 2018de şampiyon belli oldu

Seriye damgasını vuran isim iG ormancısı Ning oldu. İlk iki karşılaşmadaki üst düzey performansıyla takımının 2-0 öne geçmesinde büyük pay sahibiydi. Bu performans onu aynı zamanda serinin en değerli oyuncusu yapacaktı. İlk maçta, orta koridora kurduğu baskıyla Caps'in Irelia'sını oyundan düşürdü. Takımının taşıyıcı kolonlarından biri olan Caps, bu karşılaşmayı 1/6/1'lik K/D/A ile tamamladı. İkinci maçtaysa Ning'in odağı üst koridor oldu. Bwipo'ya hayatı dar eden Çinli ormancı, üst koridordaki takım arkadaşı TheShy'ın oldukça öne geçmesini sağladı. Bwipo karşılaşmayı 2/8/2 tamamlarken, TheShy 9/3/8'lik Irelia oyunuyla maçı kazandırdı.

YORUM YAZ