MENÜ

Windows XP'ye servet akıyor!

Windows XP, üzerinden geçen yıllara rağmen Microsoft'u zengin etmeye devam ediyor!

Windows XP'ye servet akıyor!

ABD Donanması, sahip olduğu 100.000 adet Windows XP'li bilgisayarın desteğinin devam etmesi için Microsoft'a milyonlarca dolar ödüyor. Donanmanın iletişim ve bilgi ağlarını yöneten Space and Naval Warfare Systems Command, bu ayın başlarında 9.1 milyon dolarlık bir anlaşma imzalayarak Windows XP, Office 2003, Exchange 2003 ve Windows Server 2003 için güvenlik yamalarına erişimini devam ettirdi. Bütün anlaşma 30.8 milyon dolara ulaşabilir ve 2017'ye kadar uzatılabilir.

Bu ürünlerin ilk üçünün Microsoft tarafından ücretsiz olarak desteklenme süresi çoktan dolmuş durumda. Windows Server 2003'ün ücretsiz desteği ise 14 Temmuz'da sona erecek. Microsoft, bedava güvenlik yamaları sunmayı bıraksa da, ödeme gerçekleştiren müşteriler için güvenlik yamaları sunmaya devam ediyor.

Space and Naval Warfare Systems Command sözcülerinden Steven Davis'in söylediğine göre ABD Donanması, eski Windows ürünlerine dayanan bazı eski uygulama ve programlar kullanıyor. Bu uygulama ve programlar modernleştirilene veya devreden çıkartılana kadar, hizmetlerin bu devamlılığı, çalışma etkinliğini korumak için gerekli.

Davis, kullandıkları sistemler ve bunların kullanımı hakkında daha fazla bilgi verememekte ancak açık bir Donanma belgesinde belirtildiğine göre Microsoft uygulamaları gemilerdeki ve kara tabanlı eski sistemlerdeki "önemli emir ve kontrol sistemlerini" doğrudan etkiliyor. Davis, desteklenen ve güncel sistemlere geçiş için bir programın hazırlandığını ve işleme koyulduğunu da sözlerine ekliyor. Süresi geçmiş olan sistemleri desteksiz bir şekilde kullanmaya devam etmek ise oldukça riskli.

ABD donanması, halen Windows XP kullanan tek yer değil. StatCounter trafik rapor hizmetini kullanan web sitelerine giriş yapan masaüstü PC'lerin yaklaşık olarak yüzde 10'u Windows XP ile çalışıyor ve bu da Windows XP'ye, Apple'ın OS X'inden daha büyük bir market payı sağlıyor. Net Applications'ın verileri ise XP'nin şu andaki payını yüzde 14'ün hemen üstünde olarak gösteriyor...

Resimlerle: En iyi 33 Windows hilesi!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı
YORUM YAZ