MENÜ

Whatsapp'ın yeni özelliği sızdırıldı

Corona virüsünün en büyük etkinlerinden birisi de, insanların iletişim kurma şeklini değiştirmesi oldu. Karantina nedeniyle eğitimler Zoom gibi uygulamalar üzerinden gerçekleştirilirken, WhatsApp ve FaceTime gibi uygulamalar görüntülü görüşmeler için çok daha yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandı.

Whatsapp'ın yeni özelliği sızdırıldı

Görüntülü görüşmelerdeki kişi sınırını 4’den 8’e çıkarma kararı alan WhatsApp, Netflix videolarını doğrudan izleme imkanı sunacak. Bu yenilikler henüz herkesin kullanımına sunulmamışken, Messenger Rooms entegrasyonu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

WhatsApp Messenger Rooms özelliğine kavuşuyor!

Facebook’un Zoom’a rakip olarak geçtiğimiz günlerde tanıtımını gerçekleştirdiği Messenger Rooms aynı anda 50 kişinin görüntülü görüşmesine imkan tanıyor. WhatsApp Beta (2.20.139) sürümünde bu uygulamaya geçiş seçeneği görüldü.

Bu kapsamda Facebook, şu anda rakipsiz olarak görülen Zoom’u tahtından indirmek için attığı adımlara bir yenisini eklemiş oldu. Messenger’da bir oda oluşturduktan sonra katılmasını istediğiniz kişilere bağlantı linkini göndermeniz yeterli oluyor. Bu özelliğin en dikkat çekici noktası ise karşı tarafın Messenger veya WhatsApp kullanma zorunluluğu olmaması. Bu sayede platformdan bağımsız bir şekilde görüntülü görüşmelere başlamak mümkün olacak.

Haberin Devamı

Şu anda beta sürümünde yer alan bu özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı henüz bilinmezliğini koruyor. (ShiftDelete)

YORUM YAZ