MENÜ

Wanamaker ayrılmak istiyor!

Fenerbahçe Doğuş’un Amerikalı guard’ı Brad Wanamaker’ın İspanya’ya transferiyle ilgili Akdeniz’in diğer yakasından dikkat çeken bilgi ve iddialar geldi.

Wanamaker ayrılmak istiyor!

Adı Barcelona Lassa’yla anılan Fenerbahçe Doğuş’un Amerikalı guard’ı Brad Wanamaker’ın İspanya’ya transferiyle ilgili Akdeniz’in diğer yakasından dikkat çeken bilgi ve iddialar geldi.

Barcelona kulübüne yakınlığıyla bilinen Mundo Deportivo, Fenerbahçe Doğuş‘un yıldız guard’ı Brad Wanamaker‘ın Barcelona Lassa’yla transferiyle ilgili şaşırtıcı detaylar ve iddialar içeren bir habere imza attı.

Barcelona’nın Wanamaker transferinde sona yakın olduğunu iddia eden gazete, görüşmelerde önemli ilerleme kaydedildiğini ama henüz anlaşmanın sağlanamadığını belirtti. İspanyol yayın organına göre Wanamaker’ın henüz imzayı atmamasının iki sebebi var:

Birincisi Maccabi Tel Aviv‘den gelen ve Barcelona’nın teklifine nazaran biraz daha cömert teklif. İkincisi ise Amerikalı oyuncunun takımın koçunun kim olacağını bilmek istemesi.

Wanamaker’ı transfere yaklaştıran sebepler ise gazetenin iddiasına göre oyuncunun Türkiye’de yaşamaya devam etmek istememesi ya da ailesini Rusya’ya taşımayı düşünmemesi. Yüksek maaş talebi nedeniyle bu iki transfer piyasasına yakın olması beklenen Wanamaker’ın bu iki düşüncesi önündeki seçenekleri de daraltıyor.

Fakat Barça’nın kendisine yaptığı teklif de hiç azımsanacak cinsten değil. İspanyol gazeteye göre Katalan devi oyuncuya yıllık 1,5 milyon euro net kazanç elde edeceği iki yıllık garanti bir sözleşme önerdi.

Wanamaker ise sözleşmede bir NBA çıkışı olmasını talep ediyor. Türk basketbol gündeminin iyi bildiği gibi Wanamaker uzun süredir NBA’den gelecek cazip bir teklif bekliyor.

Amerikalı oyuncu sözleşmeyi şu an imzalasa bile bu çıkış maddesinin Temmuz ortasına kadar geçerli olmasını, dolayısıyla 2018 yazında NBA’den gelebilecek bir teklifi kaçırmamayı istiyor.

EuroHoops

Haberin Devamı
YORUM YAZ