MENÜ

Volkswagen F1'i mi geliyor?

Yabancı otomotiv basınında Red Bull'un yakın ticari ilişkiler içinde bulunduğu Volkswagen'in motor tedarikçisi olarak F1'e katılması konusunda flört halinde olduğu konuşuluyor.

Volkswagen  F1'i mi geliyor?

Alman Sport Bild'e konuşan Red Bull motorsporları danışmanı Dr. Helmut Marko, Renault ile önemli bir gelişim kaydedildiği ve Avusturya gP'de önemli bir sıçrama beklediklerini ifade etmişti.

Marko bu konuşmasının motorsporları basınına pek yansımayan bölümünde ise ,"Daha sonra gelecek motor üreticimize karar vermeliyiz." ifadelerini kullandı.

Mercedes ile bir motor tedarik anlaşması baştan ihtimal dışı olarak görülürken, diğer bir ciddi rakip Ferrari ile de motor tedarik anlaşması yapılması pek mümkün görünmüyor.

Gelecek yıl McLaren ile F1'e geri dönecek olan Honda diğer bir ihtimal olarak öne çıkarken, Dietrich Mateschitz konu ile ilgili geçmiş haftalarda, Japon üreticinin müşterisi olmak istemediklerini ifade etmişti.
Mevcut ihtimallere olan soğuk yaklaşım ve Marko'nun "Volkswagen farklı serilerde yer alıyor ve bu seriler için geliştirdikleri motorlar F1 teknolojisine çok yakın." şeklindeki açıklaması ise iki firma arasında bu yönde bir işbirliği hazırlı olduğu iddialarına yol açmakta.

(turkiyef1)

Haberin Devamı
YORUM YAZ