MENÜ

Voleybol, basketbol ve atletizmin kalbi Gloria Sports Arena'da atacak

Voleybol ve basketbol takımlarının en önemli hazırlık turnuvalarının başında gelen Gloria Cup kapsamındaki Uluslararası Bayan Voleybol ve Erkek Basketbol Turnuvası ile beraber, Atletizm Yarışları da Gloria Sports Arena’nın (GSA) ev sahipliğinde Ağustos ve Eylül aylarında gerçekleştirilecek.

Voleybol, basketbol ve atletizmin kalbi Gloria Sports Arena'da atacak

Antalya Belek’te yer alan, yaklaşık 50’den fazla branşta spor yapma imkânı sağlayan ve sporun Türkiye’deki en donanımlı adresi olan Gloria Sports Arena (GSA), yeni bir organizasyona daha imza atıyor. GSA, önümüzdeki Ağustos ve Eylül aylarında uluslararası voleybol ve basketbol turnuvalarının yanı sıra bir de uluslararası atletizm yarışına ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Tüm takımlar için en ciddi hazırlık turnuvalarından biri olarak kabul edilen Gloria Cup 2018 kapsamında 2018 FIVB Dünya Şampiyonası hazırlık döneminde en güçlü turnuvalardan birisi olarak Uluslararası Bayan Voleybol Turnuvası 23-25 Ağustos; 2018 Euroleague, Euro Cup ve FIBA Champions League takımları için sezon öncesi en önemli hazırlık turnuvası olarak Uluslararası Erkek Basketbol Turnuvası ise 12-16 Eylül tarihleri arasında GSA’da düzenlenecek.

GSA, bunların dışında “Gloria Cup Athletics” organizasyonu kapsamında 11 Eylül tarihinde uluslararası boyutta gerçekleştirilecek olan Avrupa’da sezonun son atletizm yarışına da sahne olacak.

Birbirinden ünlü takımlar

Uluslararası Bayan Voleybol Turnuvası, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Rusya, İtalya ve Azerbaycan olmak üzere 2018 FIVB Dünya Şampiyonası hazırlıklarına devam eden 4 milli takımın katılımı ile gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Basketbol takımları için sezon öncesi hazırlık döneminin en zorlu turnuvası olarak gösterilen Gloria Cup Uluslararası Erkek Basketbol Turnuvası ise, aralarında Türkiye’den Euroleague temsilcisi Anadolu Efes, FIBA Championleague temsilcisi Banvit Bandırma ve Euro Cup temsilcisi Tofaş Bursa’nın da yer alacağı; Euroleague temsilcileri Rusya’dan CSKA Moskova ile Litvanya’dan Zalgiris Kaunas ve Euro Cup’ın Fransız temsilcisi AS Monaco takımlarının katılımı ile düzenlenecek.

Atletizmde de ünlü isimler GSA’da yarışacak

Öte yandan 11 Eylül’de gerçekleştirilecek “Gloria Cup Athletics” organizasyonu kapsamında 10 disiplinde, 50 yabancı ve 30 yerli atlet olarak toplamda 80 atlet yarışacak.

Geçtiğimiz yıllarda olimpiyatlarda ve dünya ile Avrupa şampiyonalarında madalya almış ve 2018 Berlin Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda yarışacak birçok ünlü atletin yer alacağı yarışlarda, her disiplinde ise 8 sporcu mücadele edecek.

Yarışlar erkeklerde çekiç atma, üç adım atlama ile 200 metre, 400 metre ve 400 metre engelli koşu; kadınlarda ise yüksek atlama, cirit atma, 200 metre ve 100 metre engelli ile 400 metre engelli koşu branşlarında gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Her branşın sonucunda birinciye 500 Euro, ikinciye 300 Euro, üçüncüye de 200 Euro olmak üzere, toplamda 10 branşta 10.000 Euro tutarında para ödülü verilecek.

Seyircilere açık olacak turnuva ve atletizm yarışlarının hayli çekişmeli mücadelelere sahne olması bekleniyor.

Gloria Sports Arena Hakkında:

50’den fazla spor branşına hizmet vermesi ile bünyesinde Sporcu Sağlığı ve Performans Merkezi’ni bulundurması sebebiyle Dünya’da ikinci, Avrupa'da ve Türkiye’de birinci olan ve 2015 yılında kapılarını açan Gloria Sports Arena (GSA), Antalya Uluslararası Havalimanı’na 30 km mesafede yer alıyor. 6 bin 200 metrekarelik kapalı alana sahip olan GSA’daki mevcut spor salonu ve stüdyolarda, jimnastik, boks, hentbol, basketbol, voleybol, güreş, halter, uzak doğu savunma sporları, kapalı atletizm pisti; açık alanda ise biri olimpik olmak üzere, farklı özellik ve donanımlarda toplam 3 adet havuz, koşu parkurları, atletizm sahaları, tenis kortları, tırmanma duvarları, futbol, rugby, çim hokeyi sahası, plaj voleybolu sahaları bulunuyor. GSA bünyesinde bulunan Sporcu Sağlığı ve Performans Merkezi’nde, spor yaralanmalarının tanı, tedavi ve rehabilitasyonu, deneyimli fizyoterapi ekibi ve ekipmanları ile gerçekleştirilirken, sportif performansı artırmaya ve hızlandırmaya yönelik destek birimler de yer alıyor. Gloria Sports Arena 2018 yılında, uluslararası standartları ve yüksek kalitesi ile FIMS’in (Uluslararası Spor Hekimliği Federasyonu) dünyadaki 27. yetkin tesisi olarak “Collaborating Centres of Sports Medicine” akreditasyonuna sahip olmuştur. GSA açıldığından bu yana 91 ülkeden 15.344 misafir ağırladı. 2016-2017 yılında Gloria Sports Arena’yı tercih eden 49 sporcu ve 7 takım olimpiyatlarda, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda toplam 100 madalya elde etti. 2020 Tokyo Olimpiyatları’na kadar 150 madalyaya ulaşmak ve tesisin 5. yılı olacak olan 2020 yılında Tokyo Olimpiyatları ile 200 madalya barajını geçmek hedeflemektedir.

YORUM YAZ