MENÜ

Vodafone 39'uncu İstanbul Maratonu'nda önemli hata

Pazar günü koşulan ve dünyanın en önemli 22 maratonu arasında gösterilen 39. İstanbul Maratonu'nda 15 kilometre 35-39 yaş kadınlar kategorisinde üçüncü sırayı elde eden Selma Akgün, ilk iki sırada yer alan sporcuların erkek olduğunu görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

Vodafone 39'uncu İstanbul Maratonu'nda önemli hata

Dünya çapından 100'ün üzerinde ülkenin vatandaşlarının katılımıyla 125 bin kişinin koştuğu maratonda Akgün, kendi kategorisinde birinci olduğunu düşünürken sonuçları inceleyince üçüncü olduğunu öğrendi. Bu kategoride ilk iki sırayı elde eden sporcuların ise kadın göğüs numarasıyla koşan erkekler olduğu ortaya çıktı. Yarışta isimler ve sporcu numalarıyla ilgili bir karışıklık olabileceği, bu nedenle sonuçlarda yanlışlık yaşandığı iddia edildi.

Masterlar kategorisinde 3000 metrede Türkiye rekortmeni olan, Balkan ve Avrupa çapında birçok derecesi bulunan İzmir Atletizm Kulübü sporcusu Selma Akgün, büyük şaşkınlık yaşadığını belirterek, "Yarışma boyunca kategorimde önümde beni geçecek atlet görmedim. Rakiplerimin hepsini tanıyorum ve göğüs numaralarına kadar biliyorum. Sonuçlar açıklandığında 3. olduğumu ve ilk iki atletin erkek olduğunu görünce şoke oldum. Organizasyon komitesinin bu yanlışlığı düzelteceğine inanıyorum. Bir yarışmada birinci de 20. de olabilirsiniz önemli olan hak edenin hak ettiği şekilde emeğinin karşılığını alması. Bir kadına ait olan numara ile koşan erkek sporcunun niyetini anlayabilmiş değilim" dedi.

Yaşar ANTER / BODRUM, (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ