MENÜ

Vitor Pereira: Avrupa sonrası rakiplerimiz de puan kaybedebilir

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Başakşehir yenilgisinin ardından açıklamalarda bulundu.

Vitor Pereira: Avrupa sonrası rakiplerimiz de puan kaybedebilir

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Başakşehir yenilgisinin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Vitor Pereira, "Almanya'da oynadığımız Frankfurt maçı fiziksel ve mental anlamda yoğun geçen bir maçtı. Bugün de bunun faturasını ödedik. Vücut olarak sahadaydık belki ama kafamız ferah şekilde sahada değildi. Vücudumuz sahada değildi."

'Normal koşullarda bu maçı kazanırdık'

"Dinlenecek vaktimiz yoktu. Normal koşullarda bu maçı kazanırdık. Baskılı oyunumuzu oynayamadık, kaliteli bir oyun sergileyemedik. İkinci yarıda oyunu değiştirmeye çalıştık ama mümkün olmadı. Mental yorgunluk, konsantrasyonunu da etkiler. Bu şekilde sahada zor reaksiyon gösterirsiniz"

"Başkanımız soyunma odasına bize moral vermek için geldi. Bu sezon 14. maçımızı oynadık ve ilk kez kaybettik."

Vitor Pereira maç sonundan gerçekleştirilen basın toplantısında ise şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

"Bir önceki maçın yansımaları oldu. Almanya'da oynadığımız maçın faturasını ödedik, yüksek konsantre ve bizi yoran bir maçtı. Maçın ardından seyahat etmek ve az uyumaları da oyuncuları yordu. Baskı yapmakta geç kaldık. Doğru kararlar veremedik. Normal şartlarda kazanma şansımız yüksekti. Bu skordan dolayı mutlu değiliz. Avrupa maçlarından sonra bugün gördük ki Galatasaray da kaybetti, Beşiktaş maçı son anda çevirdi. Avrupa maçlarından sonra rakiplerimiz de puan kaybedebilir" dedi.

"OYUNCULAR MAKİNE DEĞİL"

Maç kadrosunda yaptığı değişikliklerin oyuncuları sakatlıktan korumak için olduğunu söyleyen Pereira, "Şunu garanti edebilirim ki sakatlanan oyuncularımız olacaktı ve maçı da kaybedecektik. Yediğimiz goller yorgunluk nedeniyle yediğimiz goller. Oyuncularımın sakatlanmasını istemiyorum. Bu rotasyon yapılmalı, oyuncular makine değil. Henüz 10'uncu dakikada Almanya'da forma giyen bazı oyuncular sıkıntı yaşadıklarını söyledi" açıklamasında bulundu.

"DAHA ÇOK DİNLENMELİYİZ"

Yoğun bir dönemden geçtiklerini söyleyen Pereira, "Tabii ki geleceği göremem. Olimpiakos karşısında elimizden geleni yapacağız. Kasımpaşa'ya karşı da elimizden geleni yapacağız. Sakatlıktan dönen oyuncular istediğimiz seviyede değil. Size o maçlarla ilgili söz veremem ama futbolcular ellerinden gelenin en iyisini yapacak. Önümüzdeki maçlara odaklanmalıyız. Daha çok dinlenmeliyiz. Frkanfurt maçından sonra futbolcular uyuyamadılar ve erkenden dönmemiz gerekti. İstanbul'a geldiğimizde de süresini en aza indirmeye çalıştık. Dinlenmek için süremiz azdı. Vücut olarak sahadaydık ama ruhen değildik. Bu problem Türk takımları için geçerli değil. PSV de Feyenoord'a karşı kaybetti. Atalanta'nın da maçını izledim, onlar da çok zorlandı. Bunlar sadece örnek. Yoğun geçen maçların faturasını ödeyebiliyorsunuz ve sadece Türkiye'de olmuyor. Bu tempoya alışık değiliz ama yüksek tempoya alışacağız, ama süre gerekiyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"ROTASYON YAPMAMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"

Futbolcuların dinlenmesi gerektiğine vurgu yapan tecrübeli teknik adam, "Rotasyon yapmamanız mümkün değil. Yapmazsak problemler, sakatlar atacak. Takımın tamamını değiştiremezsiniz ama dinlenmiş oyuncular oynamalı. Bazen bu sonuç verir, bazen vermez. Fizyolojik olarak insan vücudu dinlenmeli" dedi.

Haberin Devamı

"TARAFTARLAR BU TAKIMA GÜVENSİNLER"

Pereira, taraftara da şu mesajı verdi:

"Geldiğimiz günden bugüne 14 maç oynadık ve ilk kez kaybettik. Çok iyi çalışan bir takımız ve şampiyonluk için savaşacağız. Taraftarın şüphesi olmasın. Trabzonspor Avrupa'da olmadığı için biraz daha avantajlı ama önümüzde uzun bir yol var, 3 puan gerideyiz. Çok odaklanmış durumdayız, şampiyonluk yarışında bu takım gereken cevabı sahada verecek. Avrupa'da da en iyi performansını bu takım gösterecek. Çok çalışıyoruz. Yoğun tempoya alışacağız. Sakat olan oyuncular iyileşecek. Bu takıma güvensinler."

YORUM YAZ