Adem Yeşilyurt: Fenerbahçe'de forma rekabetine girmek istiyorum
Karşıyaka'dan, Fenerbahçe'ye transfer olan Adem Yeşilyurt, sarı-lacivertlilerde forma rekabetine girmek istediğini belirterek, Avrupa futbolunda örnek aldığı futbolcuların da Rayan Cherki ve Michael Olise olduğunu söyledi.
kaynak olarak ekleyin
Büyük takımda oynamanın herkesin hedefi olduğunu fakat bu kadar kısa sürede gerçekleştirmeyi kendisinin de beklemediğini söyleyen genç futbolcu, "Bu başarıyı elde ettiğim için gururluyum ve istikrarımı sürdürmeyi amaçlıyorum. Her Türk futbolcusu gibi benim de öncelikli hayalim milli formayı giymek ve ardından kariyerime Avrupa'da devam etmektir. Fenerbahçe'ye transfer olarak kariyerimde önemli bir adım attım; buradan da Avrupa'ya transfer olmayı umut ediyorum. Avrupa'da forma giyerek hem yetiştiğim Karşıyaka Spor Kulübü'nü hem de Fenerbahçe'yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyorum. Geldiğim yeri asla unutmayacağım; Karşıyaka benim yuvam. Fenerbahçe'ye gidiş sürecimde asıl amacım, buradan şampiyonluk yaşayarak ve taraftarımızı gururlandırarak ayrılmaktır" dedi.
"Hocamın güvenini boşa çıkarmadım"
Burhanettin Basatemür’ün göreve gelmesinin kendisi için iyi olduğunu belirten Adem Yeşilyurt, "Genç oyunculara değer verdiğini ve şans tanıdığını bildiğim için sıramın gelmesini bekliyordum. Başlangıçta kısa süreler alıyor veya yalnızca maç kadrosunda yer buluyordum. Ancak antrenmanlardaki çabamla o şansı yakaladım ve hocamın güvenini boşa çıkarmayarak fırsatı en iyi şekilde değerlendirdim. Her ne kadar bu noktaya böylesine kısa bir sürede geleceğimi tahmin etmesem de, üzerimde büyük emeği olan Burhanettin Basatemür’ün katkılarıyla bu seviyeye ulaştım. Sahadaki bu istikrarımı sürdürmeye devam etmek istiyorum" diye konuştu.
"Fenerbahçe'de forma rekabetine girmek istiyorum"
Rayan Cherki ve Michael Olise’yi örnek aldığını aktaran Yeşilyurt, "Önümdeki dört aylık hazırlık sürecini en verimli şekilde geçirerek, yeni takımıma katıldığımda doğrudan forma rekabetinin içinde yer almayı hedefliyorum. Milli takım seviyesindeki kadro kalitemiz oldukça yüksekti; her bir oyuncu değerli kulüplerden ve zorlu elemelerden geçerek oraya seçiliyor. Takım içindeki uyum ve adaptasyon sürecini hızla aşarak harika bir ekip olduk. Hedefimiz, İtalya'daki turnuvadan şampiyonlukla dönmektir" ifadelerini kullandı.



YORUMLAR