MENÜ

"Vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum"

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun Bursaspor'a verdiği cezanın haksız olduğunu belirterek, "Bu kararı alanları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum ki, vicdanları hep onları rahatsız edecektir" dedi.

"Vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum"

Swissotel'de düzenlenen TSYD Sportif İletişim ve Başarı Ödülleri ve TSYD-Ülker Spor Yazarları Armağanı Yarışması ödül töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlam, Bursaspor'a verilen cezanın son derece yanlış olduğunu ifade ederek, "Çok yanlış bir kararın altına imza atıldığını samimiyetle söylemek istiyorum. Cezaların hiçbirini kabul etmiyorum. Federasyon 1. Başkan Vekili Lutfi Arıboğan, çok net şekilde, 2 kez üstüne basarak 'Bursa halkını ve Bursasporu cezalandırmıyoruz' dedi ama cezalandırılan sadece Bursa halkı ve Bursaspor oldu. Bu açıklamayı anlayamadım. 'Bursa halkını ve Bursaspor'u cezalandırmıyoruz' derken zaten Bursaspor'un ve Bursa halkının suçsuz olduğunu ifade ediyor. Neymiş efendim, yeni bir dönem açılıyormuş, yeni dönem açmak için de bu kararların alınması gerekiyormuş, bu kararlar alınırken de bir 'günah keçisi' Bursaspor oluyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. İtirazımız mutlaka olacaktır. Zaten yanlış, maçın iptal edilmesine ilişkin verilen kararla başladı. Bursaspor'un ceza almasını gerektirecek en ufak bir olay yok. Olayları çıkaranların futbolla, sporla alakası yok. Futbolu izlemeye gelen Bursaspor taraftarı, statta oturmuş maçı bekliyor. Hiçbir yöneticinin hiçbir futbolcunun, hiçbir taraftarın, hiçbir sporcunun en ufak kılına zarar gelmediği bir ortamda, stadın çok dışında gelişen olayların faturasının Bursaspor'a kesilmesinin çok yanlış olduğunu söylemek istiyorum. Bursaspor'a çok büyük haksızlık yapıldı. Ben bu kararı alanları, vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum ki, vicdanları hep onları rahatsız edecektir" diye konuştu.

Sağlam, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz de oturup ağlayacak değiliz. Bursaspor çok güçlü bir camia. Güçlü bir takımız. Güçlü insanlarız. Dolayısıyla bu sıkıntının da üstesinden geleceğiz. Oturup ağlayacak, ağıt yakacak halimiz yok. İnşallah olanlara rağmen, sezon başından beri başımıza gelenlere rağmen, yine sezonu 3. bitireceğiz. Bizi oradan da aşağıya indirmek isteyenlere en güzel cevabı vereceğiz."

Haberin Devamı
YORUM YAZ