MENÜ

Veysel Sarı: Parayı değil, kariyeri seçtim

Kemal Özdeş'in gelişiyle stopere geçen ve müthiş bir performans gösteren Veysel Sarı, FANATİK'e konuştu.

Veysel Sarı: Parayı değil, kariyeri seçtim

“Alınan ücretler eleştiriliyor hep büyük takımlarda ama sonuçta her şeyin bir bedeli var ve bunu kulüpler belirliyor, futbolcular değil. Galatasaray’da olmadı, kalıp para kazanabilirdim”

“Ancak ben her zaman oynayan oyuncu oldum, parayı değil kariyerimi düşündüm ve Kasımpaşa’ya geldim. Şimdi tek bir hedefim var. Yeniden milli takıma seçilebilmek”

Eskişehirspor’da büyük çıkış yakaladı, milli takıma kadar yükseldi. Kadro dışı kalma pahasına hayallerinin peşinden gitti, Galatasaray’ın teklifini kabul etti. 700 bin Euro bonservis, 2.7 milyon TL yıllık ücretle Sarı-Kırmızılı formayı giydi, ancak kazandığı para ve performansı hep eleştirildi. Sözleşmesi devam ederken kalıp garanti ücretini alabilirdi, ancak o oynayamayacağını anlayınca “Para mı, kariyer mi?” sorusunun cevabını Kasımpaşa’da yeni bir sayfa açarak verdi. Kemal Özdeş yönetiminde ligin flaş takımlarından biri halina gelen Paşa’nın stoperdeki sigortası oldu. Veysel Sarı, futboldaki macerasını FANATİK’le paylaştı.

‘DNA uyuşmazsa olmaz’

“Galatasaray’da neden olmadı sorusuna bir şey diyemiyorum. Orada olmak lazım. Yapamadım. Yani yapamadım derken DNA’lar uyuşmadı. Şimdi buradayım. Çok mutluyum. Sevdiğim işi yapıyorum. İyi konsantre oluyorum. Onun için eski Veysel demeyelim. Eskişehir’de bir çıkış yakaladım onu burada sürdürüyorum. Galatasaray’a gitmek tamamen benim nasibimdi. Oraya gittim. Güzel günlerim oldu, neticesinde Kasımpaşa’ya geldim. Kasımpaşa’da bir futbolcu için olabilecek her şey var.”

‘Oynamak için ayrıldım’

“Galatasaray’da kadro dışı kalıp paramı alabilirdim. Ama kadro dışı kalmak dışardan gözüktüğü gibi değil. Ben de Eskişehir’de 1 buçuk ay kadro dışı kaldım. O psikoloji zor. Hep oynayan futbolcuydum. Galatasaray’da her maç oynamasam da belli bir maç sayısına ulaştım. Ben oynamak istedim. Hocamla konuştum. ‘Oynatmayı düşünmüyorsanız ben gideyim’ dedim.Oynamak istediğim için oradan ayrıldım. Kalmak kariyerime zarar verirdi. Ben her zaman kariyerimi düşündüm. Eğer bu kafada olsaydım, geçmişten bugüne kadar stoper oynasaydım, çok farklı olabilirdi.”

‘Parayı biz belirlemiyoruz’

Transfer bedelim eleştirildi zamanında. Ama her futbolcunun bir bedeli var. Nasıl her şeyin bir bedeli varsa. Bir şey almak istiyorsun. Ev, araba , bakkaldan ekmek almak isterken nasıl bedeli varsa futbolcunun da bedeli var. Kulüp bedeli belirler. Karşıdaki kulüp de o bedeli verirse ortada bir sorun yok. Ama bunu biz büyütüyoruz. Büyük paralar olunca beklentiler de büyük oluyor. Ama bu parayı biz belirlemiyoruz yani. Gelecek sezon sonu sözleşmem bitiyor, ancak şimdiden söylüyorum. Kasımpaşa’da çok mutluyum ve kariyerimi bu kulüpte noktalamak, sözleşmemi uzatmak istiyorum.”

‘Kemal hoca istedi’

“Bu sene Rıza hocamız ön liberoyla başlattı. Sonra 2-3 maç oynamadım, Rıza hoca gitti. Kemal hoca geldi. Kemal hoca da farklı mevkilerde denedi. En son Kenny’nin cezalı duruma düşmesiyle stoper oynadım ve iyiydim. Stoperde kaldım öyle. Performansım üst seviyede, bunu sürdürmek istiyorum. Geçmişte de stoper oynadım, Eskişehir’de 16 maç stoperdim. Bülent Uygun zamanı. Yabancılık bazen çekiyoruz ama sonuçta o mevkiye alıştım şu anda. Hem zor, hem keyifli.”

‘En zorlandığım oyuncu...’

“Kariyerli dünya yıldızlarının ülkemize gelmesi ligimizin de kalitesini artırıyor. Onlara karşı oynamak hem zor hem keyifli hem de güzel. Antalyasopr’aa karşı oynadık, Eto’o’ya karşı mücadele ettim. Benim açımdan o karşılaşma çok güzel geçmişti. Ayrıca Volkan Şen ve Serdar Özkan’a karşı çok oynadım ama onlara karşı oynamak cidden zor.”

‘Milli takımı çok istiyorum’

“Stopere geçtiğimden beri kendi adıma dediğim gibi her şey çok iyi gidiyor. Performansım her geçen gün iyiye gidiyor, yükseliyor. Takımım bana yardımcı oluyor, ben takımıma yardımcı oluyorum. Takımın performansı artıyor. Sizin de dediğiniz gibi bireysel performansımız artıyor. Benim bir hayalim var. Her maç hayalim için oynuyorum. Hayalim milli takım. İnşallah ben de bir gün milli takıma gideceğim.”

'Gençler çimi yemeli'

-Takımda genç oyuncular da var. Onlara kendi adına yaşadıklarından nasıl nasihat veriyorsun?

“Bizim takımdaki genç oyuncular, hepsini kıyaslamayayım ama bir kulağından girip bir kulağından çıkıyor. Sanki hepsi doymuş futbola. Ceplerinde maddiyatı var. Aileleri rahat. Umurlarında olmuyor. Yani takmıyorlar bizi. Hatta bazen diyorlardır eminim. ‘Bunlar oynuyor biz niye oynayamıyoruz’ diye ama o öyle olmuyor işte. Gençsen sahaya çıktığında o çimi yemen lazım. Biz öyleydik. Üzülüyorum bazı genç yetenekli arkadaşlara. 1-2 sene sonra Anadolu’da şartları daha kötü olan takımlarda oynadıkları zaman anlayacaklar buranın değerini.”

-Kupaya yakınsınız, neler düşünüyorsun?

“Kupada bir hedefimiz var. Final oynamak. Bunun için Konyaspor engelini aşmamız gerekiyor. Hedefimiz tekrardan final oynamak. Kazanabilirsek kupayı kazanmak. Hem benim adıma hem arkadaşlarım adına hem kulübümüzün adına hem de takımımızın adına güzel olur.

-Stoper oynamanın en zor yönü ne? Sağ bek oynamanın en zor yönü ne?

“Sağ bekte 100 metre gidiyorsun, 100 metre geri dönüyorsun. Topla buluşamıyorsun. Bir daha gidiyorsun yine buluşamıyorsun. Üçüncüde gittiğin zaman topla buluşuyorsun güç kalmıyor içeriye ortayı yapamadın mı bizim ülke hemen eleştiriyor. Stoperde sağ bek kadar efor sarfetmiyorsun. Sonuçta pozisyon alıyorsun duruyorsun. Rakibi karşılıyorsun. O yüzden stoper oynamak daha rahat.

Ömer Necati Albayrak - Arda Erol

Haberin Devamı
YORUM YAZ