MENÜ

Vettel tarihi yeniden yazacak

Singapur'da da zirvenin sahibi olarak 14 yarışın 9'unu kazanan Red Bull'dan Sebastian Vettel, üst üste ikinci kez şampiyon olup, tarihin en genç duble yapan ilk pilotu unvanını almak peşinde.

Vettel tarihi  yeniden yazacak

Formula 1’de son iki sezona damgasını vuran isimlerin başında gelen Red Bull’un Alman pilotu Sebastian Vettel, şampiyonluğu çok istediğini söyledi. Singapur’da zirvenin sahibi olan ve son 14 yarışın 9’unu kazanmayı başaran
24 yaşındaki pilot, 9 Ekim’deki Japonya GP’sinde şampiyonluğunu ilan etmek istediğini belirtti. Geçen yıl tarihin en genç F1 şampiyonluğunu elde eden Vettel, bu sezon da aynı başarıyı tekrar ederse, üst üste iki kez F1’de 1 numara olan en genç pilot unvanıyla tarihe geçecek.

Haberin Devamı

Button’a 124 puan fark attı

Sürücüler klasmanında en yakın rakibi McLaren Mercedes’ten İngiliz Jenson Button’ın 124 puan önünde 309 puanla ilk sırada yer alan Vettel, “Bu sene çok daha iyi ve sağlam adımlarla hedefe ilerliyoruz. Aracım gerçekten kusursuz. Tüm takım arkadaşlarımı kutluyorum. Tabii ki henüz hiçbir şey bitmedi. Önümüzde 5 yarış daha var ama ben işi erken bitirmek istiyorum” dedi. Red Bull’da herkesin ortak noktada buluştuğunu belirten Vettel, “İşte başarı da bundan dolayı kolay geliyor” yorumunu yaptı.

YORUM YAZ