MENÜ

Vettel kupasını aldı

Sebastian Vettel, FIA tarafından Paris'te düzenlenen gala törenine katılarak dördüncü kez şampiyonluk kupasını aldı.

Vettel kupasını aldı

Galada bir konuşma yapan Alman pilot, "Son birkaç yıldır takımla yaşadıklarımı düşünüyorum da, inanılmaz şeyler. Her hafta sonu kokpite geçmek, sahip olduklarımı en iyi şekilde ortaya koymaya çalışmak büyük bir zevk" dedi.

Vettel, "Takımla birlikte çok yoğun şekilde çalışıyorum. Bizi güçlü yapan şey şu, biz yaptığımız işi seviyoruz, yarış tutkunuyuz" şeklinde konuştu.

Vettel, "Bu yıl kolay bir sezon olmadı. Fakat bunun üstesinden gelmek ve bunlara pistte cevap vermek beni gururlandırıyor. Bir yıl daha dünya şampiyonluğunu elde tutmanın ne kadar inanılmaz olduğunu tasvir edecek kelime bulamıyorum" ifadesini kullandı.

Takım patronu Christian Horner ise, "İlk şampiyonluğumuzu kazandığımızda bunun savunmanın baskısı vardı. Bu şampiyonluğu savunduk ve birkez daha elde ettik. Bunun üç kez tekrarladık" dedi.

Üçüncü şampiyonluğun ardından "bundan daha iyisinin olamayacağını" düşündüklerini söyleyen Horner, "İstatiksel olarak üst üste dördüncü şampiyonluk pek mümkün görünmüyor. Ancak Sebastian ve Mark'ın bu yıl ortaya koyduklarıyla birlikte tüm takım içindeki bu tutku, kararlılık ve kendini adamışlık kesinlikle olağanüstüydü" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

turkiyef1

YORUM YAZ