MENÜ

'Vettel gücünü geri kazandı!'

Christian Horner, Sebastian Vettel'in İspanya GP'deki performansının, Alman pilotun zorlu bir başlangıç yaptığı 2014 sezonunda kendisine güvenini geri kazandığını gösterdiğini söyledi.

'Vettel gücünü geri kazandı!'

İspanya GP serbest antrenmanlarında ilk seansta vites kutusu yaşayıp günü ilk anlarda noktalayan Vettel, vites kutusu değişikliği nedeniyle 15. sıradan start almak zorunda kalmıştı. Red Bull takım patronu Christian Horner'a göre Sebastian Vettel, kendisini 2013'te durdurulamaz yapan güvenini ve kokpitteki rahatlığını yeniden kazanmış durumda.

"Sebastian geçen sezon sadece Mark'tan değil, tüm gridden bir adım öndeydi. Güveni zirvedeydi ve bununla su üzerinde yürür gibiydi. Barselona'da gerilerden yükselişinde de aynı güven vardı. En hızlı tur zamanını elde etmesi ve Ferrari'leri avlaması, kendisine olan güveninin geri geldiğini gösteriyor. Harika bir performanstı, bunu gerçekten hak etti. Pistin neredeyse her noktasında geçiş yaptı. Stratejinin işe yaramasını sağladı. Bunu yapmak zorunda olduğunu biliyordu. Bence harika bir sürüştü."

Son beş sezonda Mark Webber ve Sebastian Vettel arasındaki mücadeleyi dengelemeye çalışan Horner, Mercedes'in pilotlarını bir arada tutmak konusunda daha başarılı olduğunu da itiraf etti.

"Hamilton olağanüstü iş çıkartıyor fakat Rosberg onu sıralamalarda yakalarsa gerçekten zor anlar yaşatıyor. Her takım birbirinden farklı ancak olay tamamen pilotların psikolojik dayanıklılıklarında yatıyor. Ben pek çok takımın pilotlarına aynı ekipmanı sağlayıp pistte özgürce yarışmaları felsefesini taşıdığına inanıyorum

Haberin Devamı

turkiyef1

YORUM YAZ