MENÜ

Vettel: “Alonso sızlanmayı seviyor”

Sebastian Vettel, Britanya GP'deki mücadeleleri esnasında Fernando Alonso'nun telsizden sürüşü hakkında yakınmasına şaşırmadığını söyledi.

Vettel: “Alonso sızlanmayı seviyor”

Tam 14 tur süren destansı mücadele boyunca dünya şampiyonları, pek çok noktada birbirlerini güvensiz sürmek ve pist limitlerini ihlal etmek konusunda telsizden eleştirdiler.

Haberin Devamı

Uzun bir süre geçiş fırsatı bulamadıktan sonra olağanüstü bir lastik lastiğe mücadelenin ardından 47. turda rakibini geride bırakan Vettel, bu atağa Luffield'da başlayıp, Copse'da tamamlamıştı.

Bir temastan endişe edip etmediği sorulan Vettel, "Evet gerçekten çok yaklaştık. Birkaç kez belki haddinden de fazla yakınlaştık. Sonuç olarak ikimiz de birbirimizin pist dışına taşmasından söz etmeye başladık ki bu kesinlikle aptalcaydı."

"Mücadele çok yakındı. Belki de iki kez 6. virajda olması gerekenden de yakınlaştı. Eğer gerilemeseydim kaza yapacaktık. Pist üzerinde kalıp çizgimi korusaydım virajı dönemezdi ve kaza yapardık. Öte yandan yarışırken her şey daha zordur ve bu mücadele de oldukça zorluydu."

Haberin Devamı

"Pist limitlerine dikkat etmem gerektiği mesajını aldığımda Fernando'nun telsizde benim hakkımda konuştuğunu biliyordum çünkü böyle şeyleri seviyor. Bu yüzden ben de aynı şeyi yapmaya karar verdim."

Vettel atağını yapıp Alonso'yu geçtikten sonra da Fernando Alonso, Vettel'in DRS kullanımıyla ilgili bir konuda şikayetini bildirmişti.

Alman pilot bundan hiçbir şey anlamadığını söyledi.

"Bu nasıl çalışıyor? Bu çalışmıyor... Bunun bir anlamı yok çünkü DRS sadece yazılım aracılığıyla DRS alanı için kullanılabiliyor. Eğer Ferrari bunun aksine bir şey yapabiliyorsa, belki bize de açıklayabilir. Fakat hayır, dürüst olmak gerekirse gördüğü başka bir şey olmalı."

"Benim için önümde gittiği süreçte onu eleştirmek daha kolaydı çünkü pist dışına çıktığını, onun beni görebildiğinden çok daha net görebiliyordum. Ferrari'nin aynaları ne kadar iyi gösteriyor bilemiyorum fakat Alonso'nun sözlerine bakılırsa olağanüstü aynalara sahip olmalılar. İhlal sayısında kim önde bilemiyorum açıkçası, belki de yarış komiserlerine sormamız lazım."
Vettel ayrıca aracın bugün oldukça hızlı olduğunu ancak takımın yarış stratejisinin kendisini podyumun dışında bıraktığını da sözlerine ekledi.

"Daha hızlı gidebilirdim. Belki yarışı bir sıra daha yukarıda da bitirebilirdim ancak takım bugün yanlış stratejiyi tercih etti. Açıkçası üçüncü olmayı bekliyordum ve bunu yapacak hıza da sahiptim ancak benim açımdan yanlış stratejiyi seçtik."

Haberin Devamı

(Turkiye F1)

YORUM YAZ