MENÜ

Ve Patron açıkladı

Efes Pilsen Başkanı Tuncay Özilhan, FANATİK'in 22 Mayıs tarihli haberini doğruladı, “Yasa tasarısı çıkarsa. Partizan ya da Spartak'la birleşiriz, Türk basketbolu kaybeder” dedi.

Ve Patron açıkladı

Efes Pilsen’in, meclise gitmeye hazırlanan Tütün ve Alkol Piyasası Denetleme Kurumu’nun hazırladığı yasa tasarı nedeniyle kapanma noktasına gelmesiyle ilgili FANATİK’in haberi, yine spor kamuoyunun gündemini belirledi. Efes Pilsen’in kapanması halinde, gelecek yıl Sırbistan ve Rusya’daki takımlarla birleşip yoluna yurt dışında devam edeceği belirtilen haber, Başkan Tuncay Özilhan tarafından doğrulandı. Anadolu Holding ve Efes Pilsen Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan, Rusya’nın Kazan kentindeki fabrika açılışında yaptığı konuşmada, “Gelişmeler tabii ki bizi üzüyor. Ama bu durum benim için Demokles’in kılıcı değil. Bizim başka ölçülerimiz var. Sırbistan’a gider Partizan Efes Pilsen yaparım, Rusya’da Spartak Efes Pilsen yaparım. Bu imkanlarımız var. Üstelik çok daha ucuza çok daha etkili oluruz. Ama olan Türk basketboluna olur” dedi.

Akıl ve mantık kazanır
Yasa tasarısı ile de görüşlerini açıklayan Özilhan, “Türkiye’de alkolizm sorunu yok. Türkiye’de kişi başı alkol tüketimi yıllık 1 litre. Avrupa’da bu rakam 8, Rusya’da ise 18 litre. Yani Türkiye’nin uzaktan yakından, alkolizm tehlikesi gibi bir gündemi yok. Ayrıca bu konuda biz dikkatliyiz. Bira ile kulüp hiçbir zaman iç içe girmedi. İşin sonunda akıl ve mantık galip gelecektir” diye görüş bildirdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ