MENÜ

VAR, Cüneyt Çakır'ı etkilemiyor

Nijerya-Arjantin maçında VAR sistemine başvuran ancak sahada verdiği kararı değiştirmeyen Cüneyt Çakır, Galatasaray-Akhisarspor karşılaşmasında da pozisyonun tekrarını izledi ancak yine ilk verdiği kararın arkasında durdu.

VAR, Cüneyt Çakır'ı etkilemiyor

Galatasaray-Akhisarspor Süper Kupa karşılaşmasına VAR damga vurdu. Türkiye’de ilk kez bir resmi maçta video yardımcı hakem uygulaması kullanılırken, Cüneyt Çakır da sistemin yardımına başvurarak pratikte destek aldı.

Haberin Devamı

Garry Rodrigues’in yeşil-siyahlı ekibin Kamerunlu savunma oyuncusu Dany tarafından düşürülmesinde son adam değerlendirmesi yapmayarak sarı kartı yeterli gören deneyimli hakem, yine de içerden gelen uyarı sonrasında VAR’a başvurdu.

Saha kenarına giderek monitörden pozisyonu tekrar izleyen Cüneyt Çakır buna karşın kararını değiştirmedi. Kırmızı kart gerekmediğine hükmederek, ilk verdiği kararın arkasında durdu ve sarı karta hükmetti.

Cüneyt Çakır Dünya Kupası’nda da VAR uygulamasına başvurmuş, sonuç yine benzer olmuştu. Nijerya Arjantin maçında, Güney Amerika ekibinin savunma oyuncusunun ceza sahası içinde top eline çarpmış, Çakır devam demişti.

Yoğun itirazlar üzerine kenara gelerek pozisyonun tekrarını izleyen Çakır, buna karşın ilk kararını değiştirmedi ve yine penaltı olmadığına hükmetti. Galatasaray maçında da VAR’a başvurduktan sonra yine kararını değiştirmeyen Cüneyt Çakır böylece video yardımcı hakem uygulamasını kullandığı bir diğer seferde daha, ilk aldığı kararın arkasında durmuş oldu. (Skorer)

YORUM YAZ