MENÜ

Van Persie, kulübeden kurtulamıyor

Fenerbahçe'de yedek kaldığı için Pereira ile tartışan Robin van Persie, Hollanda Milli Takımı'nda da aynı kaderi yaşadı. Kazakistan maçının ardından konuşan yıldız futbolcu, “Maça 11'de başlamak isterdim” dedi

Van Persie, kulübeden kurtulamıyor

Robin van Persie’nin kulübe kâbusu sürüyor. Fenerbahçe’de Bursaspor, Beşiktaş ve Akhisar Bld. mücadelelerinde yedek kalan tecrübeli oyuncu, bu durumdan duyduğu memnuniyetsizliği açık bir şekilde dile getirmişti. Bursaspor maçında oyuna girerken Pereira ile tartışan, Beşiktaş derbisi öncesi kulübede hocasının uzattığı eli zoraki bir şekilde sıkan yıldız futbolcu, milli takımda da hayal kırıklığı yaşadı.

‘Tamamen fit durumdaydım’

Hollanda’nın teknik patronu Blind, Kazakistan maçı öncesi yaptığı açıklamada, “Van Persie’nin kulübünde düzenli forma giymesini isterdim” demişti. Başarılı çalıştıcırı, Kazakistan mücadelesinde tecrübeli golcüyü yedek bıraktı. Van Persie, 87. dakikada oyuna dahil olarak 100. kez milli formayı giyme onurunu yaşadı. Ancak 32 yaşındaki oyuncu maçtan sonra çok da mutlu değildi. Van Persie yaptığı, De Telegraaf’a yaptığı açıklamada, “Öncelikle, önemli olan kazanmamızdı. Ancak 100. maçıma ilk 11’de başlamak isterdim. Çünkü tam anlamıyla fit durumdaydım. Yine de galip gelmemiz önemliydi ve bunu başardık” diye konuştu.

Morali alt üst


Fenerbahçe’nin ardından milli takımda da kulübeye mahkum kalan Van Persie, bu nedenle moralman çökmüş durumda. Yedek kalmasının yanı sıra, Türkiye’nin Çek Cumhuriyeti karşısındaki galibiyetiyle Hollanda’nın Play-Off şansının iyice azalması da yıldız golcünün keyfini kaçırdı. Milli takımdan moralsiz bir şekilde dönecek olan Robin van Persie’nin Kayserispor karşısında ilk 11’de oynaması bekleniyor.

Uçan Hollandalı’nın son maçı olabilir

Hollanda Milli Takım formasını 100 kez giyen Van Persie, attığı 49 golle Portakallar’ın gelmiş geçmiş en skorer ismi konumunda bulunuyor. 32 yaşındaki forvetin, Hollanda’nın EURO 2016’ya kalamaması halinde salı günkü Çek Cumhuriyeti maçında son kez milli formayı giymesi bekleniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ