MENÜ

Vamos: 2-0

Çarşamba gecesi tarihi bir sınav var; Rakip Real Madrid ve hedef Şampiyonlar Ligi'nde yarı final... Galatasaray işte bu düşüncelerle çıktı Arena'ya ve dakikalar henüz 35'i gösterirken 2-0'ı yazdırdı skorborda... Burak Yılmaz yine attı, yine kazandırdı ve Fatih Terim, muhteşem ilk yarının ardından frene bastı, Sarı-Kırmızılılar güle oynaya kazandı.

Vamos: 2-0

Haberin Devamı

Güzel futbol güzel sonuç

Real Madrid sınavı öncesi ligde kayıp yaşamak istemeyen Fatih Terim, beklentilerin aksine rotasyona gitmedi. Rakibi karşısına ideal 11’ini sahaya süren Terim bu maça verdiği önemi göstermiş oldu.

Maça baskılı başlayan Galatasaray oyunu rakip sahaya yıkmakta zorlanmadı. Sarı-Kırmızılılar orta alanı bir hayli önde kurarken, Büyükşehir Belediye savunmadan çıkmadı. Cim-Bom 10. dakikada Drogba’yla gole yaklaştı fakat kaleci bu pozisyonda başarılıydı. Bundan 2 dakika sonra ise Selçuk’un pasında Burak, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Onun vuruşunda Eduardo’yu geçen topu Metin Depe çizgiden çıkarttı. Her geçen an ataklarını artıran Galatasaray’da 23. dakikada Drogba, Semih’ten aldığı topla 3 kişiyi oyundan düşürdü ve pasını ceza sahasına hareketlenen Burak’a verdi. Golcü oyuncu sert vurdu ve takımını öne geçirdi: 1-0. Büyükşehir Belediye bu golden sonra da atak üretemedi. 34. dakikada Eboue, Drogba’nın pasıyla ceza sahasına girdi. Başarılı oyuncu sağ çaprazdan iyi gördü. Burak bir kez daha topu ağlara göndermekte zorlanmadı: 2-0. Bu aynı zamanda ilk yarının skoru oldu.

İkinci yarıda vites küçülttü

Bülent Korkmaz ikinci yarıda takımını daha fazla ileriye gönderdi. Fakat Galatasaray gibi güçlü bir rakip karşısında 2-0’lık dezavantajı çevirmek kolay değil. Korkmaz’ın takımı her ne kadar atağı daha fazla düşünse de Galatasaray; Selçuk, Melo ve Hamit’le orta sahanın kontrolünü bir an olsun bırakmadı. Maçın 2. yarısında enerjisini daha tasarruflu kullanan Galatasaray top hakimiyetini de kaptırmadı. Rakibini 2-0 yenen Cim Bom, Real Madrid maçı öncesinde çok önemli bir galibiyet alarak moral buldu.

Meral’den iki hata

Maçın hakemi ilk yarıda iki kritik karar verdi. 12. dakikada Eduardo’nun Burak’a ceza sahası içerisinde yaptığı müdahalede ‘devam’ diyen Meral’ın bu kararı tartışılabilecek türdendi. 15. akikada ise Can’ın Burak’ı orta alanda düşürdüğü pozisyonun karşılığı ise sarı kart olmalıydı.

Metin Karabaş

YORUM YAZ