MENÜ

Valilik: "Biz yasak koymadık"

Son alınan karara göre Fenerbahçe taraftarı bu akşam oynanacak Beşiktaş maçına gidebilecek.

Valilik: "Biz yasak koymadık"

Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüpleri dün aldıkları kararı bozarak taraftarların deplasman maçlarına girme engelini ortadan kaldırdı.

Tepkiler üzerine bugün bir kez daha toplandıkları öğrenilen Beşiktaş ve Fenerbahçeli yöneticilerin "2011-2012 sezonunda iki takım arasındaki derbi maçlarını rakip takım taraftarı statta izleyemeyecek" şeklinde alınan ortaklaşa kararı değiştirdikleri belirtildi.

Bu şartlarda Fenerbahçe taraftarı bu akşamki derbiyi izleyebilecek.

Rövanşta ise Beşiktaş taraftarları Şükrü Saracoğlu Stadı'nda olabilecek.

****************************

Kulüplerin aralarında anlaştığı, Federasyon ve Valiliğin "bu kararı biz almadık" dedikleri derbiye konuk takım taraftarının alınıp alınmayacağı konusu tam bir arapsaçına döndü.

Beşiktaş Kulübü; Fenerbahçe derbileri ile ilgili ortak kararı resmi sitesinden açıklamasına rağmen valiliğin bugünkü "Herhangi yasaklayıcı bir karar alınmamıştır" yazısı ve Bakan Suat Kılıç'ın "Fenerbahçe taraftarının Besiktaş Stadı'na gitmemesi yönünde bir deplasman yasağı kararı bulunmamaktadır" açıklaması kafaları karıştırdı.

Türkiye Futbol Federasyonu dün internet sitesinden yaptığı açıklamada, Beşiktaş-Fenerbahçe maçında, deplasman takım taraftarlarının stada alınmama kararının İstanbul Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu'na ait olduğunu duyurmuştu. Fakat bugün, İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ise tam tersini işaret ediyor:
''Spor Toto Süper Lig'de bugün yapılacak olan Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşmasında alınacak güvenlik önlemleri ile ilgili toplantıda kulüplerin stada getirecekleri seyirci konusunda herhangi yasaklayıcı bir karar alınmamıştır.

Buna rağmen bazı basın yayın organlarında söz konusu karşılaşmaya Fenerbahçe seyircisinin alınmayacağı şeklinde kamu oyunu yanıltıcı asılsız haberler üzerine bu açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.

Söz konusu toplantının BASIN BÜLTENİ
6222 SAYILI KANUN GEREĞİ ALINAN TOPLANTI KARARLARI
1.İLİMİZDEKİ FUTBOL MÜSABAKALARINDA ALINACAK EMNİYET TEDBİRLERİ
27.10.2011 Perşembe günü saat 20:30'da Fi Yapı İnönü Stadında BEŞİKTAŞ – FENERBAHÇE takımları arasında oynanacak olan Spor Toto Süper Ligi futbol müsabakası ile ilgili olarak alınan kararlar aşağıya çıkartılmıştır;
1- Müsabaka günü saat 10.00'da Fi Yapı İnönü Stadında eşgüdüm toplantısı, müsabaka hitamında ise müsabaka güvenlik amirinin gerek görmesi durumunda değerlendirme toplantısı yapılacaktır.
2- Müsabaka nedeniyle gerekli tedbirler saat 15:30' dan itibaren aldırılacak ve stat giriş kapıları 16:30' da açılacaktır.
3- Müsabakada yeterli Emniyet personeli ile 900 özel güvenlik (300 Polis Memuru + 600 Özel Güvenlik) + 1775 Polis memuru olmak üzere 2675 güvenlik personeli görev yapacaktır.
4- Stadyumda gerekli polis kamerası ve 109 stat kamerası ile tespit çalışmaları yapılacaktır.

BAKAN SUAT KILIÇ da bir açıklama yaparak "Fenerbahçe taraftarının Besiktaş Stadı'na gitmemesi yönünde bir deplasman yasağı kararı bulunmamaktadır" dedi.

BEŞİKTAŞ "ANLAŞMA VAR" DİYOR

Beşiktaş kulübü ise deplasman seyircisi konusunda yaptığı açıklamada, iki kulüp arasında anlaşma yapıldığını, İl Spor Güvenlik Kurulu'nun ise bu kararı uygun bulduğunu ifade etmişti:
"Kulübümüz ile Fenerbahçe SK arasında yapılan anlaşma kapsamında, 2011-2012 sezonunda iki takım arasındaki derbi maçları rakip takım taraftarı statta izleyemeyecek.
Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaşımız ile Fenerbahçe arasında yarın yapılacak derbi mücadelesi öncesinde İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı, İstanbul Valiliği'nde yapıldı.

Toplantıya kulübümüzü temsilen Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Orhan Saka katıldı.
Orhan Saka, iki kulübün yaptığı anlaşmayla bu sezon derbi maçlarda konuk takım taraftarlarının stada alınmamasına yönelik karar verildiğini ve İl Spor Güvenlik Kurulu'nun da bu kararı uygun bulduğunu belirtti.
Böylelikle 2011-2012 sezonu ilk derbisinde Fenerbahçe ile yarın Fiyapı İnönü Stadı'nda oynayacağımız karşılaşmayı sarı-lacivertli taraftarlar statta takip edemeyecek. Sezonun ikinci yarısında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacak Fenerbahçe-Beşiktaş maçını da aynı şekilde siyah-beyazlı taraftarlarımız statta izleyemeyecek."

SAKA'DAN YENİ AÇIKLAMA

Beşiktaş kulübü yönetim kurulu üyesi Orhan Saka ise yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Derbide Fenerbahçe taraftarının Fi Yapı İnönü Stadı'na, sezonun ikinci yarısındaki maçta da Beşiktaş taraftarının Şükrü Saracoğlu Stadı'na gidemeyecek olması kararı iki kulübün ortaklaşa almış olduğu bir karardır"

"Valilik ve federasyonun açıklamaları doğrudur ve bu kararı kendilerinin almadığına vurgu yapıyorlar"
"Ama iki kulüp anlaştı ve bu akşamki derbiye Fenerbahçe taraftarı alınmayacak, rövanşta da Beşiktaş taraftarı Kadıköy'de olmayacak"
"Bu saatten sonra Fenerbahçe taraftarının gelmesi mümkün değil"

İstanbul-DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ