MENÜ

Uzak Doğu'dan kupaya yürüyüş 0-3

Turnuvaya yenilgiyle başlayan, sonrasında Avrupa Şampiyonu Almanya'dan bir puan alan ve ABD'yi devirerek 2. tur vizesi alan Kore, güçlü rakibi Paraguay'ı da üç golle çekerek sürprizlerine devam etti.

Uzak Doğu'dan kupaya yürüyüş 0-3

İki tarafın da gol pozisyonu üretmekte sıkıntı yaşadığı ilk 45 dakikada sadece bir şut kalede tehlike yarattı. Ancak ikinci yarıda daha tempolu ve bol hücumlu iki takım sahadaydı. Paraguay Santander ve Moreira ile fırsatlar harcarken, Kore de Min-Woo ve Jung-Jin ile gole yaklaştı.

Haberin Devamı

Kore dakikalar ilerledikçe oyunda kontrolü eline aldı ve 55. dakikada Kim Bo Kyung'un golüyle 1-0 öne geçti. Golden beş dakika sonra Kim Min-Woo 60 .dakikada topu bir kez daha Paraguay ağlarına gönderdi. İkinci golü kalesinde gören Paraguay oyun disiplininden uzaklaştı. 61. dakikada ikinci sarı kartını gören Burgos, Paraguay'ı 10 kişi bıraktı.

10 kişi kalan rakibi karşısında skor avantajıyla da iyice rahatlayan Kore'de Min-Woo bir kez daha sahneye çıktı ve maçın skorunu belirleyen golü attı. 70. dakikada farkı üçe çıkaran Kore, maçı da bu skorla kazanarak çeyrek finalde Gana - Güney Afrika eşleşmesinden gelecek rakibini beklemeye başladı.

YORUM YAZ