MENÜ

"Uyuşturucu hap almıştık"

Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesinde polisle çatışan taraftarlardan, olaylara karıştıkları belirlenen ve çıkartıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan taraftarların ifadeleri, gerçekleri gözler önüne serdi.

"Uyuşturucu hap almıştık"

Dün sevk edildikleri mahkemece tutuklanan taraftarlardan 25 yaşındaki Y.Y., maça gitmek için evden çıktıktan sonra uyuşturucu hap aldığını ve hapın etkisiyle kontrolünü kaybettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Cumartesi günü Bursaspor- Beşiktaş maçının iptal edilmesine neden olaylarla ilgili yapılan incelemelerin ardından, görüntü ve fotoğraflardan olaylara karıştıkları tesbit edilen taraftarlardan 7’si, dün Adliye’ye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından 2 taraftar serbest bırakılırken, 5’i ise çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklanan taraftarların, mahkemede verdikleri ifadelerde, olaylardan önce uyuşturucu hap ve alkol aldıklarını söyledikleri öğrenildi. Polise yönelik saldırıda bulunduğu belirlenen A.A. (30), M.C. (27), E.A. (20) ve M.S. (17) ile birlikte tutuklanan Y.Y. ifadesinde, "Bursaspor- Beşiktaş maçının oynanacağı stada gitmek için evden çıktıktan sonra uyuşturucu hap almıştım. Stadın yanında polislere taş atan grubu görünce, uyuşturucu hapın da etkisiyle kontrolümü kaybedip ben de polise taş attım. Ancak attığım taşlar kimseye denk gelmedi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Mahkeme tarafından tutuklanan 5 kişiden 17 yaşındaki M.S., arkadaşları ile birlikte Bursaspor- Beşiktaş maçını izlemeye karar verdiklerini, evden çıkarken de üzerine pala tabir edilen bıçağı aldığını söyledi. Eşofmanının içine gizlediği bıçakla stat yakınlarına geldiğini söyleyen M.S., "Ben geldiğimde olaylar başlamıştı. Gelmeden önce alkol almıştım. Polisler üzerime doğru saldırınca, alkolün de etkisiyle palayı çıkartıp polis panzerinin lastiğini kestim. Ancak beni bunu yapmam için kimse yönlendirmedi" diye ifade verdi.

Tutuklanan diğer 3 şüpheli ise maçı izlemek için stat yakınına geldiklerinde kendilerini bir anda olayların içinde bulduklarını, olayları yatıştırmak için çaba gösterdiklerini, olay çıkartmadıklarını söyledi.

DHA

YORUM YAZ