MENÜ

Uygun bıraktı

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun görevinden istifa etti.

Uygun bıraktı

Uygun, ligde 2-0 galip ayrıldıkları Antalyaspor maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında, "Teşekkür ederim, çocuklarım çok iyi oynadı, iyi mücadele etti, karşılığında gerekeni yapmaya çalıştı ve sonucunda Antalyaspor gibi güçlü bir takımı, yenme başarısı göstermiş bulunmaktayız" dedi.

Uygun, şunları söyledi: "Burada 7. senem doluyor. Bu 7 maçlık periyotta ister istemez sıkıntı yaşamıştık, düzeldiğimiz noktaydı bu nokta. Düzeldiğimizi gösterdik, 14 tane sakatımız da oldu, 14 tane kadroda düşündüğümüz adamla, bırakın bunların bir tanesiyle baş edemezken, benim takımım bunlarla baş etti. Ama sonucunda tabi istemediğimiz sonuçlar ortaya çıktı, üzdük. Şampiyonlar Ligi’ne gittik, UEFA’lara gittik, her şeyi yapmaya çalıştık, ama bu sezon istediğimizi veremedik, bundan sonra da istifamı verdim, tüm Sivaslılar hakkını helal etsin."

Basın toplantısı masasından ayrılan Uygun, istifasının Sivasspor Yönetim Kurulu’nca kabul edilip edilmediği yönündeki soruya net bir cevap vermezken, "isterse kabul etmesinler" sözlerini sarf etti.

2006-2007 sezonunun 13. haftasında takımın başına geçen Bülent Uygun yönetiminde Sivasspor, 2007-2008 sezonunu 4. geçen sezonu ise 2. sırada bitirmişti.

Haberin Devamı

İSTİFASI KABUL EDİLDİ
Antalya maçı sonrasında istifa ettiğini açıklayan Teknik Direktör Bülent Uygun'un durumunu konuşmak üzere olağanüstü toplanan Sivasspor yönetimi, istifanın kabul edildiğini açıkladı.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un istifasıyla ilgili olarak yönetim kurulu toplantısının ardından kulübün sitesine açıklama yapan Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, Bülent Uygun ile yolların ayrıldığını söyledi. Ünsal, “Üç sezona yakın bir süre takımımızda Teknik Direktörlük görevini başarı ile yürüten Bülent Uygun'un istifası Antalyaspor maçından sonra yaptığımız Olağanüstü Yönetim Kurulu toplantısında değerlendirmeye alınmıştır. Yaklaşık 7 yıldır Sivassporumuz'a futbolcu, menejer ve teknik direktör olarak hizmet eden değerli hocamıza bundan böylede Sivasspor Kulübü’nün kapısı her zaman açık olacak, kendisi ile olan gönül bağlarımız devam edecektir. Teknik Direktörümüz sayın Uygun'un istifasını Sivasspor Kulübü Yönetim Kurulu olarak büyük bir üzüntü içerisinde kabul ederken, kendisinin şahsında yardımcı hocalarına, ailesine ve tüm ekibine teşekkürlerimizi ve sevgilerimizi sunuyor, bundan sonraki yaşamlarında başarılı ve sağlıklı günler geçirmelerini temenni ediyoruz” diye konuştu.

Ünsal, istifanın kabul edilmesinden sonra takımın başına kimin getirileceği konusunda süratle çalışmaları başlandığını belirterek, kısa süre içerisinde gerekli görüşmelerin yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

"BAŞARILARIN ALTINDA BÜLENT UYGUN'UN İMZASI VAR"
Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, teknik direktör Bülent Uygun’un istifasıyla ilgili olarak, "Hocamızla görüşeceğiz ve yapılan toplantıdan sonra bir basın açıklaması yapacağız" dedi. Kulüp başkanı Otyakmaz, Antalyaspor’u 2-0 mağlup ettikleri maçın ardından 4 Eylül Stadı’nın protokol tribünü önünde basın mensuplarının, teknik direktörleri Bülent Uygun’un istifası ile ilgili sorularını yanıtladı.

Otyakmaz, Uygun’un istifa edeceğini önceden bilip bilmediği yönündeki soruya, "Evet bir haftadır biliyorduk, hocamızın bu maçın sonucuna bağlı olmaksızın görevden ayrılma düşüncesi olduğunu. Bunu da sanıyorum açıklamış, fakat henüz bize resmi olarak gelmiş herhangi bir istifa dilekçesi veya sözlü olarak yok tam olarak. Daha önce tabii ki konuşmuştuk bu tip şeyler" dedi. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıyla kulüp tesislerine gideceklerini ifade eden Otyakmaz, "Hocamızla görüşeceğiz ve yapılan toplantıdan sonra bir basın açıklaması yapacağız" diye konuştu.

Taraftarların Bülent Uygun için "Bülent Uygun sen bizim Fergusonumuzsun, lütfen sen bizi yalnız bırakma, istifa etme" şeklinde pankart açtığının ve futbolcuların da ağabey olarak gördükleri Uygun’un istifa etmesini istemediklerinin belirtilmesi üzerine Otyakmaz, şunları söyledi: "Evet çok doğru, Sivasspor’un yıllardan beri süre gelen başarısının altında, ikinci ligde, başkan olduğum dönemden beri şampiyonluğumuzda, ondan sonraki zor senelerde ligde kalışımızda ve son 2 senede şampiyonluğa ortak oluşumuzda, bütün başarıların altında mutlaka Bülent Uygun’un imzası var. Tabi Bülent Uygun’dan ayrılmak çok kolay olmayacak, kolay değil, bütün bunları düşündük. Ama dediğim gibi toplantı yaptıktan sonra, yönetim kurulu arkadaşlarımızla ve hocamızla görüştükten sonra açıklamasını yapacağız, yani istifasının kabul edilip edilmediğini tartışacağız ve bir cevap vereceğiz kamuoyuna."

Otyakmaz, Uygun’un istifası sonrası teknik direktör konusunda B planlarının, görüştükleri, düşündükleri bir teknik adamın olup olmadığının sorulması üzerine ise yönetim kurulu toplantısından sonra bu konuların görüşüleceğini, konuşulacağını, tartışılacağını söyledi.

Uygun’un istifasından vazgeçirilip geçirilmeyeceği yönündeki soruya ise "Tabii ki toplantı yapacağız, konuşacağız, gerçekten kararlıysa yapacak bir şey yok, ama biz takım arkadaşlarımızın ve yönetim kurulu arkadaşlarımızın bu konuda, hocamızın kalması yönünde bir görüş ortaya çıkarsa kendisine ileteceğiz. Bu görüşü kabul etmesi de arzumuz tabii ki" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Sivassporlu bazı taraftarların açtıkları pankartla Bülent Uygun’a destek verdikleri ve istifasından dönmesini istedikleri görüldü.

YORUM YAZ