MENÜ

"Utanç verici"

İngiltere Başbakanı David Cameron ve Spor Bakanı Hugh Robertson İngiltere-Sırbistan maçında çıkan olaylara tepki gösterdi.

"Utanç verici"

Sırbistan ile İngiltere arasında dün oynanan Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası play-off maçından sonra çıkan olaylara tepkiler büyüyor.

Haberin Devamı

Hüseyin Göçek’in yönettiği ve İngiltere’nin 90 4. dakikada Wickham’ın attığı golle 1-0 kazandığı maçın ardından, Sırp taraftarlar tarafından İngiliz futbolcu Danny Rose’a yapılan ırkçı hareketlere İngiltere Başbakanı David Cameron ve Spor Bakanı Hugh Robertson tepki gösterdi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Cameron’ın, maç sonrası yaşanan olaylar nedeniyle "dehşete düştüğü", ırkçılık yapıldığının tespit edilmesi ve kanıtlanması halinde UEFA’nın sert yaptırımlar uygulaması gerektiğini düşündüğü bildirildi. İngiliz hükümetinin, ırkçılık iddialarına ilişkin Futbol Federasyonu’nun girişimlerinin arkasında olduğu vurgulandı.


İngiltere’nin Spor Bakanı Hugh Robertson da UEFA Başkanı Michel Platini’ye bir mektup göndererek olayın araştırılmasını istedi.Robertson, "Dün akşamki görüntüler utanç vericiydi. Michel Platini’ye bir mektup göndererek bu olayı acilen araştırmasını istedim. Irkçılık kabul edilemez. Irkçılık yapıldığı tespit edilirse, UEFA’dan sert yaptırımlar beklenmeli" dedi.

AA

YORUM YAZ