MENÜ

Usain Bolt'a doping şoku

Atletizmde rekorları altüst eden ve daha sonra Avustralya’da futbolculuk kariyerine adım atan Usain Bolt’a, iki gol attığı maçın ardından doping testi yapıldı. Bolt ise yetkililere, “Daha profesyonel sözleşme bile imzalamadım. Bu ne testi?” diye sordu.

Usain Bolt'a doping şoku

Bundan önceki atletizm kariyerinde kırılmadık rekor bırakmayan ve bu spora nokta koyduktan sonra hayalini kurduğu futbolculuk için harekete geçen Usain Bolt’a, yeni macerasında ilk şoku yaşattılar. Daha önce Almanya, Norveç ve Güney Afrika takımlarında idmanlara çıkan Jamaikalı eski atleti, Avustralya ekibi Central Coast Mariners denemeye almıştı. İdmanların ardından ilk maçında ikinci yarı oyuna giren Bolt, ilk gollerini attığı ve 4-0 kazandıkları South West United mücadelesinde rakip fileleri iki kez sallamıştı. Tüm dünyanın dikkatini bir kez daha çekmeyi başaran Jamaikalı sporcuya karşılaşmanın ardından doping testi yapıldığı öğrenildi. Bu haberi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gösteren 32 yaşındaki sporcu, bu harekete anlam veremediğini söyledi.

Haberin Devamı

‘Elit sporcu olduğum için...’

Kariyerinde hiç doping yapmayan ve her testten başarıyla ayrılan Bolt, yetkililerle arasında geçen diyaloğu da anlattı. Bolt, “Henüz kulüple profesyonel sözleşme imzalamama rağmen böyle bir şeyle karşılaştım. Yetkililere, ‘Ciddi misiniz?’ diye sordum. Sonuçta ben henüz gerçek anlamda futbolcu olmadım. Testi yapan kişiye niye bunu yaptıklarını sorduğumda bana, benim üst seviye bir atlet olduğumu ve bu yüzden teste girmek zorunda olduğumu belirtti” ifadelerini kullandı. Bolt’un testinde olumsuz bir duruma rastlanmadığı bildirildi.

YORUM YAZ