MENÜ

Ünal Aysal'dan 'Bomba' açıklama

Chedjou ve Erman Kılıç transferleri yıldızlara alışkın Sarı-Kırmızılılar'ı kesmedi, dört gözle beklenen o açıklama da dün başkan Ünal Aysal'dan geldi... Sarı-Kırmızılılar'ın patronu, Carlinhos, Gökhan İnler, Kerim Frei ve Jefferson Farfan ile ilgili çok önemli bilgiler verdi. Başkan, potaya da müthiş 2 takviye olacağını söyledi.

Ünal Aysal'dan 'Bomba' açıklama

1-) Carlinhos

Teknik direktör Fatih Terim’in ‘öncelikli talepler’ listesinin başında onun adı yazılıydı. Fluminense’de oynayan 26 yaşındaki sol bek için başkan Ünal Aysal, “Bitecek konumda” ifadesini kullandı. Yabancı kontenjanının netlik kazanmasının ardından Galatasaray istediği kolaylığı alabilirse Sarı-Kırmızılı formayı giyecek ilk isim olacak. Sözleşmesi seneye biteceği için kulübü de onu satıp para kazanarak yolları ayırma fikrine zaten sıcak bakıyor. Şu an Konfederasyon Kupası arasında oldukları için 7 Temmuz’a kadar Carlinhos boşta.

2-) Gökhan İnler

Başkan, Napoli’nin yıldızı için de, “Hocamızın istediği bir futbolcu. O yönde de çalışıyoruz” dedi. Aysal ve kurmaylarının gerçekten de yoğun bir çalışma yapması lazım Gökhan İnler için. Çünkü Cim Bom, 28 yaşındaki orta saha için 10 milyon Euro’ya çıktı ama İtalyanlar yine fiyat yükseltti. Geçen sezonu 48 maçta 8 gol 2 asist ile tamamlayan başarılı oyuncunun da Galatasaray’ı istemesi veAslan’ın en uygun ödeme takvimini sunuyor olması Napoli’yi ikna edecek gibi görünüyor.

3-) Farfan

Farfan da tıpkı Kerim Frei gibi Türk futbol piyasasının yabancı olmadığı isimlerden. Schalke formasıyla sezonu 37 maç 7 gol ve 10 asistle geçen 28 yaşındaki forvet, en maliyetli transferlerden biri olacak. Sarı-Kırmızılılar’ın patronu, Farfan konusu açıldığında, ilgilendiklerini doğruladı ve ekledi: Belli bir mesafe de alındı... Bu gelişme ışığında Peru’lu yıldızın da Galatasaray’a yakın olduğu açık. Pazarlıkların 10 milyon Euro’dan başladığı, Aslan’ın rakamı 7 milyon Euro seviyesine kadar çektiği edinilen bilgiler arasında.

4-) Kerim Frei

Daha önce adı birçok Türk takımıyla anılsa da artık ona en yakın ekip Galatasaray. U20 Dünya Şampiyonası için Türkiye’de bulunan 19 yaşındaki orta saha için Galatasaray, İngiliz Premier Lig takımı Fulham ile teması kurdu. Başkan Aysal, “İlgileniyoruz” diyor ama transferin bitmesinin artık an meselesi olduğu bildirildi. 2015’e kadar olan sözleşmenin fesh edilmesi ve Fulham’ın Cim Bom’a ‘evet’ demesi halinde Kerim Frei imzayı atacak. Genç yıldız geçen sezonu 22 maç ve 3 asistle bitirdi.

5-) Spanoulis

Galatasaray başkanı, sadece yeşil zemine değil, parkeye de yıldız yağacağının sinyalini verdi. Ünal Aysal, en son Olympiakos’ta oynayan dünyaca ünlü guard Spanoulis’i doğruladı. Fener’in de gündeminde olan 30 yaşındaki basketçinin fiyatının şimdilik yüksek olduğunu söyleyen Aysal, Euroleague’deki ilk 8 hedefi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Yunan yıldızın bonservisi yok ama yıllık ücreti neredeyse 3 milyon Euro’yu buluyor. Cim Bom’un pota atağında listesine kattığı bir başka yıldızın da NBA’de Atlanta forması giyen 29 yaşındaki pivot Zaza Paçulia olduğu vurgulandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ