MENÜ

Ünal Aysal yönetimi ibra edildi

Galatasaray Kulübü Olağan Genel Kurulu'nda Ünal Aysal yönetimi, mali ve idari bakımdan ayrı ayrı ibra edilirken, kulübün 2013 yılı bütçesi de onaylandı.

Ünal Aysal yönetimi ibra edildi

Lutfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen mali kongrede, Ünal Aysal yönetimi, mali ve idari bakımdan ayrı ayrı ibra edildi. Galatasaray Yönetim Kurulu'na, gayrimenkul geliştirme ve pazarlama çalışmalarıyla ilgili iki ayrı iştirak şirketin kurulabilmesiyle ilgili genel kurul tarafından yetki de verildi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, kulübün yıllık 200 milyon Dolar giderinin olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Eleştiriler için üyelere teşekkür ediyorum. Burada konuşulan hiçbir şey havada kalmayacaktır. Eleştirileri dinlediğimde genelde yanlış bir yaklaşım gördüm. Kulübün kasasına giren 200 milyon Dolar'dan bahsedildi. Bu parayla borçların ödenebileceği ileri sürüldü. Biz yönetim olarak bir kez sermaye artırımı, bir kez de hisse satışı yaptık. Kasamıza giren para da nerelere harcandığı da bellidir. Bu kulübün senelik 200 milyon dolarlık harcaması vardır. Göreve başladığımız 2011 yılı mayıs ayında kasa sıfırdı. Toplam 78 milyon Doları muaccel, 328 milyon dolar borç vardı. Kulübün girdilerinin tamamı temlikliydi. Ben nasıl yaşayacaktım, 14 ayrı branşımı nasıl destekleyip, futbol takımımı nasıl güçlendirecektim? Bunlar hiç yokmuş gibi konuşuluyor. Kimseden de itiraz gelmedi ve ben hatırlatma gereği hissettim."

Aysal, kendisinin bir konuşmada şanslı olarak gösterildiğini ifade ederek, "Hayatta hiçbir şey şansla gelmiyor. Bilgi, tecrübe ve mesaiyle başarı gelir. Madem her şey bu kadar kolaydı, Taner Aşkın'ın içinde bulunduğu yönetim, 2011 yılında kulübü niye 328 milyon dolar borçla bıraktı? Konuyu kişiselleştirmek istemiyorum" dedi.

Yaptıkları hisse senedi satışlarına yönelik eleştirilerle ilgili olarak başkan Aysal, "Kulüp şirketlerinin 31 Ağustos 2010'da birleşmesi öncesi rehinli hisse oranı yüzde 37.93'tü. Bugün bu rakamın altındaki bir oran için burada eleştiriliyorum. Rehin verilen hissenin satılması, elden gitmesi mevzu bahis değil. Bana 2011 yılı temmuz ayındaki olağanüstü genel kurulda çok geniş yetkiler verdiniz. Bu yetkilerin hangisini kullandım? Ben son derece cimri davranarak sadece muayyen bir hisse senedi satışıyla sistemi döndürmeye çalıştım. Sermaye artırımını ise benim yerimde kim olursa olsun yapmak zorundaydı. Bu paralar hiçbir yere gitmedi, Galatasaray için harcandı ve en iyi şekilde özenle harcandı. Bunun hesabını santimine kadar verdik ve vereceğiz. Banka kredi borçlarının yükselmesi konusunda, özellikle ikinci sermaye artırımı çalışmalarının uzaması etkili oldu. Eğer ikinci sermaye artırımı olsaydı, bu kredilerin hiçbirine ihtiyaç olmayacaktı. Oradan gelecek parayı ağırlıklı olarak banka borçlarının ödenmesinde kullanacaktık. Böyle sürpriz bir gecikme oldu ama sonlandırılmadı. Önümüzdeki günlerde sorun çözülecektir. Aksi halde bu kredi borcu artışı, yarı yarıya düşmüş olarak gözükecekti" diye konuştu.
Aysal, Riva arazisinin satışı konusunu kesinlikle düşünmediklerini belirterek, "O arazinin satışı en kolay çıkış yolu olurdu. Arazimizi satmayacağız. Her gün değeri yüzde 20-30 oranında yükselen bir yer. Önümüzdeki 4-5 yıl içinde satılmamasını uygun görüyorum. O bölgeden üçüncü köprü yolu geçecek ve arazimizin olduğu yerde bir kavşak yapılması planlara girmiş durumda. Bu da değerini ikiye katlayacaktır" ifadesini kullandı.

Galatasaray'ı Avrupa'nın ilk 10 kulübü arasına sokma hedefini de yineleyen Aysal, bunun için her şeyi yapacaklarını söyledi.
Kongrede ayrıca, sarı-kırmızılı kulübün 2013 yılı bütçesi üyelerin oyuna sunuldu ve kabul edildi. Kulübün 2013 yılı gelirleri 158 milyon 327 bin 507 lira, giderleri ise 155 milyon 236 bin 743 lira olarak planlandı ve 3 milyon 90 bin 764 lira artı gelir farkı beklentisi gösterildi. Bütçenin kabulüyle yaklaşık 8 saat süren genel kurul toplantısı sona erdi. Toplantıyı 685 üyenin takip ettiği açıklandı.

Serhan Türk / İstanbul- DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ