MENÜ

Umutlu & Mutlu

Doğuştan gönül verdiği Fenerbahçe'ye kaptan olan Melih Mahmutoğlu, yeni görevin kendisini gururlandırdığını ve mutlu ettiğini belirterek, “Bu yıl sert ve mücadeleci bir takım olduk. Hedefimiz Final-Four değil, Euroleague şampiyonluğu” dedi.

Umutlu & Mutlu

İlk defa A Milli Takım kadrosuna dahil olduktan sonra, Fenerbahçe’de kaptanlığa yükselen Melih Mahmutoğlu, yeni sezonla ilgili hedeflerini anlattı. Doğuştan Fenerbahçeli olan ve kaptanlık görevini gururla yapacağını söyleyen Melih, “Haberi aileme verince çok sevindiler. Hatta ablam sevinçten ağladı” dedi.

Baskı vardı

Milli Takım’da beklenen şut performansını sergileyemeyen Melih, hazırlık dönemini çok iyi geçirdiğini ifade ederek, “Ama stres ve sorumluluğun getirdiği baskı şutları bozabiliyor. Üzgünüm ama milli takım geçmişte kaldı. Yine görev verilirse hiç çekinmeden yine şut kullanırım” diye konuştu.

Udoh-Antic avantajlı

Hazırlık döneminde kendi dahil birçok oyuncunun milli takımda olduğunu, bu nedenle biraz zamana ihtiyaçları olacağını vurgulayan skorer forvet, “Antic ile Udoh çalışmaların başından itibaren takımla beraberdiler. Bu nedenle onlar daha hazır ve uyum sorununu aşmış görünüyor. Biz de yenilere Fenerbahçe’yi anlatmaya, Fenerbahçe ruhunu öğretmeye çalışacağız. Gerçi çoğu, Fenerbahçe’nin büyüklüğünü, ligimizin zorluğunu biliyor. Amerika turnuvası da bizim için faydalı oldu. Brooklyn galibiyeti takıma moral ve özgüven kazandırdı. Bu hafta Euroleague ve Türkiye Ligi başlıyor. İyi başlayıp, iyi bitirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kavgaya hazırız!

Geçen yıl Final-Four oynayan kadrodan birçok oyuncunun ayrıldığını ve yeni bir takım kurduklarını dile getiren kaptan, “Daha savunmacı. Atletik ve sert bir takım olduk. Savaşan, mücadele eden bir ekibiz. Bunu sürdürürsek Euroleague şampiyonluğu bile gelebilir. Geçen sene Final-Four’da yeteri kadar sertlik gösteremedik. Ama bu sene oyun kuralları içinde her türlü kavgaya, sertliğe hazırız. Final-Four alışkanlık olmalı. Bu yılki hedefimiz Final-Four değil, şampiyonluk” dedi.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ