MENÜ

Ümit Milliler'in başına Alpay Özalan geçiyor

Abdullah Ercan’ın, Ümit Milli Takım’dan istifa etmesinin ardından yerine, sadece 8.5 aylık hocalık kariyerinde başarısız sonuçlar aldığı için Eskişehir ve Samsun’dan gönderilen Alpay Özalan’ın getirileceği öğrenildi.

Ümit Milliler'in başına Alpay Özalan geçiyor

Futbolculuk kariyerinin ardından sporu bırakmayan ve mükemmel bir vücuda kavuşan 44 yaşındaki Özalan’ın, alt yaş kategorilerinde hiçbir deneyime sahip olmadan bu göreve getirilecek olması, şimdiden tartışma konusu!

A Milli Takım’da Fatih Terim-Mircea Lucescu değişikliğinin ardından bir değişim de, Ümit Milli Takım’da yaşanıyor. Daha önce U17 Milli Takımı ve 2015’ten beri de Ümit Milliler’i çalıştıran Abdullah Ercan’ın görevinden istifa etmesinin ardından yerine geçecek ismin, Alpay Özalan olduğu bildirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yakın zamanda resmi açıklamayı yapacağı konuşulurken, Özalan isminin 21 Yaşaltı Takımı ile anılması kamuoyunda tartışma konusu yarattı. Futbolculuk kariyerinde büyük başarılar elde eden ve yaşı ilermesine rağmen spora devam ederek harika bir vücuda kavuşan 44 yaşındaki futbol adamının hocalık dönemi şu an için pek parlak gözükmüyor.

Deneyimi TFF 1. Lig

Teknik adam olarak ilk işbaşını 2016 yılında Eskişehirspor’da yapan Özalan, TFF 1. Lig ekibinde yaklaşık 7 ay çalıştı. Kırmızı-Siyahlılar’da 21 maçta 11 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı.
Es Es’ten başarısız sonuçlar sonrası ayrılan deneyimli hoca, 2017-2018 sezonuna yine TFF 1. Lig’de Samsun’un başına geçerek başladı. Ancak Kırmızı-Beyazlılar’da yaklaşık 1.5 ayda sadece
7 maça çıkabildi, 1 kez kazandı, 3’er kez de beraberlik ve yenilgi yaşayıp takımdan gönderildi.

İletişim problemi sorunu

Yani sadece 8.5 aylık hocalık kariyerinde beklentileri karşılayamayan ve bir anda geleceğin A Milli Takım oyuncularının yer aldığı Ümitler’in başına geçeceği konuşulan Özalan’ın, buradaki gençlere nasıl bir katkı vereceği merak konusu. Ayrıca Özalan’ın hem Eskişehir hem de Samsunspor’da olduğu dönemde futbolcularla çeşitli problemler yaşadığı da gelen haberler arasında yer alıyor.

MİNİ YORUM

Futbolculuk kariyeri fazlasıyla yeter ama...

Türk Futbol Tarihi’nin bir daha benzerinin gelmeyeceği, 2002 Dünya Kupası 3.’sü A Milli Takım’ın en önemli parçalarından biri, Alpay Özalan’dı. Özalan, futbolculuk kariyeri başarılarla dolu ve ‘sinirlerine hakim olamaması’ dışında harika bir stoperdi. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın yanı sıra İngiltere Premier Lig’de Aston Villa, Almanya Ligi’nde de Köln forması giydi. Avrupa görmüş, tecrübe anlamında çok önemli deneyimlere sahip. Adının Ümit Milli Takımı ile geçmesi ve burada isminin tartışılması tamamen hocalık kariyerinin çok başında olup, kötü geçen Eskişehirspor ve Samsunspor maceraları... Eğer iş resmileşirse, gözler Alpay hocanın üzerinde olacak.. Ve kötü giden kariyerinde yetiştireceği ve kazandıracağı isimler, onu tekrar farklı bir seviyeye çıkartabilecek. Aksi olursa iş zaten; “Biz zaten demiştik” tartışmasına dönecek.

M.Çağrı Davran


Barcelona Beko ile sözleşme uzattı

Haberin Devamı
YORUM YAZ