MENÜ

Uluslararası Tenis Federasyonu ITF'ten yeni kararlar

Uluslararası Tenis Federasyonu ITF, resmi sitesi aracılığıyla 2018'de yürürlüğe koyacağı kuralları açıkladı. Tenisin küresel çaptaki en büyük yönetim organizasyonu, ITF turnuvalarıyla ilgili radikal değişikliklere gitti.

Uluslararası Tenis Federasyonu ITF'ten yeni kararlar

Tenisin uluslararası çaptaki en büyük yönetim organizasyonu olan ITF, resmi sitesi aracılığıyla 2018 yılına dair oyun kuralları kitapçığını yayımladı.

Uluslararası Tenis Federasyonu'nun 2018'den itibaren geçerli olacak yeni kararları, ITF turnuvalarıyla alakalı radikal değişiklikleri içeriyor.

Buna göre ITF turnuvalarında oynanacak tekler müsabakalarında artık avantaj puanı oynanmayacak ve 40-40'tan sonra tıpkı çiftler tenisinde olduğu gibi karar puanı uygulanacak.

Öte yandan 6 oyun üzerinden oynanan setlerin uzunluğu da 4 oyuna düşürülerek 4-4'lük eşitlik durumunda 5 puanlık tie-break setine geçilecek.

3 veya 5 set süren tenis maçlarında final setinin yerineyse artık maç tie-break oynanacak. Maç tie-break'inin uzunluğu da 7 veya 10 puan olacak.

Son olarak da fileye çarpan servisin doğru servis kutusuna düşmesi durumunda verilen "let" kararı da kaldırılarak puana devam edilecek.

ITF'in önümüzdeki sezondan itibaren uygulamaya koyacağı bu yeni kuralların önemli bir kısmı, sezon sonunda oynanan ATP Next Generation Finalleri'nde de denenmişti.


Türkiye Kupası'nda rakipler belli oldu!


Beşiktaş'ta Mata sesleri

Haberin Devamı
YORUM YAZ