MENÜ

Ufuk Sarıca: "Kararlı bir şekilde oynayarak kazandık"

PTT Erkekler Türkiye Kupası'nda çeyrek finalde Beşiktaş Sompo Japan'in Banvit'i 80-63 mağlup ettiği maçın ardından iki takımın başantrenörleri açıklamalarda bulundular.

Ufuk Sarıca: "Kararlı bir şekilde oynayarak kazandık"

Basketbolda PTT Erkekler Türkiye Kupası çeyrek finalinde Banvit’i 80-63 yenerek yarı finale yükselen Beşiktaş Sompo Japan’ın başantrenörü Ufuk Sarıca, galibiyetten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Sarıca, her maçın final olduğu bir turnuva oynadıklarını belirtti.

Çok iyi oynayarak kazandıklarını vurgulayan Sarıca, "Sahada çok çalışkandık. Yaptığımız savunma, sertlik ve içerik anlamında THY Avrupa Ligi seviyesindeydi. Banvit, iyi bir takım. İlk yarıda elde ettiğimiz 9 sayılık fark önemli gibi görülebilir ama yaptığımız savunmanın karşılığı değildi. Üçüncü periyotta şutları değerlendirdik. Kazanmak istediğimiz maçı, kararlı bir şekilde oynayarak kazandık." ifadelerini kullandı.

Taraftara da seslenen Sarıca, şöyle konuştu: "Bu boş salon bize, bizim kadar taraftarı olan bir takıma yakışmıyor. Bu salona sığmamamız gerekiyor. Bana pazar günü salonu dolduracağız şeklinde mesajlar geliyor ama pazarın hiçbir önemi yok. Önce cumartesi günü kazanmamız gerekiyor. TOFAŞ, önemli bir rakip, bu sezon bizi 2 defa yendiler."

Siyah-beyazlı oyuncu Cady Lalanne ise hem savunmada hem de hücumda oyun planlarını gerçekleştirerek amaçlarına ulaştıklarını aktardı.

Banvit Başantrenörü Sasa Filipovski, Beşiktaş Sompo Japan’ı galibiyetinden ötürü tebrik etti.

Siyah-beyazlıların daha iyi bir karşılaşma çıkardığını dile getiren Filipovski, "Daha sert olan ve istediklerini yapan onlardı. Özetlemek gerekirse bugün bir basketbol dersi verdiklerini söyleyebilirim. Eksiklerimize, sakatlıklarımıza ve bazı ufak tefek hastalıklara rağmen takımdan daha iyi bir basketbol bekliyordum." diye konuştu.

Banvitli basketbolcu Adonis Thomas da sert oynayamadıkları için karşılaşmayı kaybettiklerini kaydetti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ