MENÜ

Ufuk Sarıca gurur dolu

Pınar Karşıyaka'yı 28 yıl sonra Türkiye Basketbol Ligi'nde şampiyon yapan Ufuk Sarıca, büyük bir gurur ve mutluluk yaşadığını söyledi.

Ufuk Sarıca gurur dolu

Kaf-Kaf'la 3 sezonda Türkiye'deki 3 büyük kupayı da kazanan Sarıca, "Güzel günler yaşıyoruz. Yoğunluktan şampiyonluğun tadını çıkarmaya başlamadık. Semtte çok büyük bir coşku, heyecan var. Önce ilk kez Türkiye Kupası'nı ardından 27 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandık. Son olarak da şampiyon olduk. Türkiye Ligi'nde tarihinin en zor sezonunun yaşadık. Bu şampiyonluk gelirken hiç saha avantajına sahip değildik. Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes gibi çok güçlü takımları geçip kupaya uzanmak büyük bir olay" dedi.

Başarılarının sırrının çok çalışmak ve doğru kadroyu oluşturmak olduğunu belirten Sarıca, "3 sene içinde kaybettiğimiz birçok oyuncu oldu. Hepsi kadro için önemliydi ama yenilerini bulup tekrar takım olduk. Kadronun çatısını koruduk. Göreve gelirken, "Yapacak çok işimiz var, hayallerimiz var" dedik. Hayallerimize ulaştık. Son topa kadar sahada olan bir takım olduk. Herkes Play-Off serisindeki 4 uzatmayı, Anadolu Efes'e karşı 16 sayı geriden gelip nasıl kazandığımızı soruyor. Biz bunları inanıp çalışarak yaptık" ifadelerini kullandı.

"İyi bir yerdeyiz ama bizde hedef bitmez" diyen başarılı çalıştırıcı, "Antrenörlük hayatımda hayallerim var. Hem benim hem Karşıyaka'nın üzerinde daha fazla sorumluluk var artık. Euroleague oynamak istiyoruz ve sürdürebilir başarı için takım bütçesini biraz daha artırmanın zamanı geldiğini düşünüyorum. Takımı korumak istiyoruz. Oyunularımıza çok ilgi var ama onlar da kariyerleri için yalnız transfer olmayı düşünmemeli" dedi. Hayatı yalnız maddi olarak da yaşamadıklarını belirten Ufuk Sarıca, "Şehirde gördüğüm sevgi muhteşem. Taraftarlar benim adımı bir parka verdi. Böyle bir şeyin layık görülmesine çok sevindim. Bu tip davranışlar başarı için beni daha da kamçılıyor" diye konuştu.

Dixon'a üzüldü

Ufuk Sarıca, Fenerbahçe'yle anlaşan Bobby Dixon'un kararını kendisiyle paylaşmamasına sitem etti. Sarıca. "Dixon bize büyük hizmetler verdi. 3 sene önce kurduğumuz kadroda bu takımdan Diebler, Dixon ve Soner vardı. Saha içindeki mücadelesi için çok teşekkür ediyorum. Fenerbahçe'yle anlaştığını ondan duymadım. Veda mesajını görmedim. Son anda kararı verirken kendisinden duymak isterdim. Kararını verdikten sonra teşekkür etmekten baka bir şey düşmez" dedi.

Önüme bakmak istedim

Pınar Karşıyaka'yla Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve lig şampiyonluğu kazandıktan sonra Fenerbahçe'ye transfer olmaya hazırlanan Bobby Dixon, "Burayı çok seviyorum. Burası benim ikinci evim. Ama artık bu noktadan sonra önüme bakıp hayatımda yeni bir aşama istedim" dedi. Karşıyaka'da inanılmaz sezonlar yaşadığı belirten Dixon, "Her yıl başarımızı artırarak ilerlemeye çalıştık. Bu sezon da en büyük başarıyı kazandık. Bizim için müthiş bir sezon oldu" diye konuştu. A Milli Takım'a seçilerek hayranı olduğu boksör Muhammet Ali'ye ithafen Ali Muhammed ismini alan ABD'li guard, "Milli takımda oynamak için heyecanlıyım. Yeni Türk oyuncular tanıyacağım. Eylül ayında Eurobasket'te neler yapabileceğimizi göreceğiz" dedi.

Euroleague'i bekliyoruz

Pınar Karşıyaka Kaptanı İnanç Koç, gelecek sezon Avrupa'da Euroleague'de yer almayı beklediklerini söyledi. Tarihe geçecek bir sezon yaşadıklarını anlatan İnanç, "Basketboldaki 25 yıllık kariyerimin en büyük başarılarını tattım. Bu başarının üzerine Euroleague bize wildcard vermezse bunda iyi niyet aramam" dedi. Milli basketbolcu Barış Hersek ise takım ruhuyla başarıya ulaştıklarını söyledi.

ERGİN KARATAŞ - İZMİR / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ