MENÜ

UEFA'ya rest: Hepsi sizin yüzünüzden!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Antalyaspor maçı sonrası yaptığı açıklamalar gündemi sarsarken, bir nokta gözlerden kaçtı.

UEFA'ya rest: Hepsi sizin yüzünüzden!

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; Sarı Lacivertlilerin 1 numarası, açıklamasında finansal fair play konusunda en küçük bir sıkıntılarının olmadığını belirtti. Peki nasıl oldu da Türk kulüpleri birçok problem yaşarken Fenerbahçe rahat? UEFA’ya görüşen F.Bahçe yetkilileri, bu toplantıda neler söyledi? İşte yanıtları:

1 YIL TRANSFER YAPAMADIK


1- Görüşmede 3 Temmuz’a vurgu yapılırken “3 Temmuz öncesi hesaplar artıdaydı. 3 yıl Avrupa’ya gidemeyince eksiye geçti. Bu durumun sorumlusu sizsiniz. Yargıtay kararından sonra Avrupa’dan boşuna uzaklaştırıldığımız kesinleşecek” denildi.

2- Transferde gereksiz harcama yapmadıklarını belirten sarı lacivertliler “Geçen yıl sadece Diego’yu bonservissiz aldık. 1 yıl transfer yapmadık. Bu yıl da zorunlu olarak yaptık. Bu sebeple de finansal durumumuzda problem yok” açıklamasını yaptı.

GELENLERiN KAYNAĞI KOMBİNE

3- Fenerbahçe’nin 3 Büyükler içinde halka açılma oranı en düşük ve en yüksek değere sahip takım olduğunu ifade edildi. Fenerium’un devri ve halka açılması ile sermaye artırımından gelecek 160 milyon TL’nin de mali yapıda artı oluşturacağı belirtildi.

4- Geçen yıl 18 binde kalan kombine satışının bu yıl 40 bine ulaştırıldığı dile getirilirken transferlerin kaynağını bu şekilde açıklamış oldu. Fenerbahçe, bunun yanı sıra çok sayıda sponsorluk anlaşmaları yaptıklarını da görüşmede yetkililer aktardı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ